Ludovic Orban, îi dă lovitura de grație lui Valer Dorneanu! ”Este o crimă!”Ce se va întâmpla după alegeri 1
Politic Ultima Ora

Ludovic Orban, îi dă lovitura de grație lui Valer Dorneanu! ”Este o crimă!”Ce se va întâmpla după alegeri

Premierul Ludovic Orban susține că este necesară o reformare a instituției Curții Constituționale pentru că, prin numeroase decizii luate în ultimul an, pare să saboteze nu numai activitatea Guvernului, ci chiar populația țării.

„Curtea Constituțională parcă nu trăiește în România. Majoritatea CCR, nu vreau să-i critic pe toți membrii, dar sunt reprezentanții PSD care nu judecăt după Constituție, care ne-au creat niște situații absolut incredibile.

Ne-au lăsat timp de 22 de zile fără nicio posibilitate a  proteja sănătatea publică a populației.

Asta e o crimă împotriva sănătății publice și nimeni nu-i trage la răspundere, își imaginează că sunt desupra legii și că niciunul dintre ei nu răspunde pentru deciziile pe care le ia,” a declarat Ludovic Orban la Realitatea PLUS.

Premierul a mai precizat că s-a ajuns în situația ca CCR să ia decizii pe care el le consideră neconstituționale pentru că nu are un control.

„Sau să ne gândim că nu mai este necesară o CCR numită politic și se poate face controlul de constituționalitate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Trebuie făcută o reformă, nu mai putem perpetua.  În momentul acesta CCR poate da decizii neconstițuționale pentru că nimeni nu poate să cenzureze o decizie neconstituțonală a CCR. Cui ne adresăm? CJ UE? Cui?”, a mai afirmat Orban, la „Legile puterii”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.