LOVITURA DECISIVĂ PENTRU AVOCATUL POPORULUI. RENATE WEBER ÎȘI POATE PIERDE FUNCȚIA 1
Ultima Ora Breaking News Exclusiv Justiție Politic Social

LOVITURA DECISIVĂ PENTRU AVOCATUL POPORULUI. RENATE WEBER ÎȘI POATE PIERDE FUNCȚIA

Deciziile luate în ultimii ani cei care au condus instituția Avocatul Poporului au stârnit numeroase reacții de indignare atât în rândul Societății Civile dar și printre politicieni.

Atât Victor Ciorbea, sau, mai nou, Renate Weber, fostul și actualul Avocat al Poporului au răspuns mai mult la comenzi politice decât la apărarea democrației din România.

Pentru a nu se mai repeta astfel de derapaje de la normalitate, un grup de parlamentari lucrează la un proiect de lege prin care doresc o altfel de alegere a celui care conduce această instituție.

”De ani buni de zile, această instituție numită pompos Avocatul Poporului nu face decât să execute comenzile politice ale majorității parlamentare cu girul căreia a ajuns în funcție.

Concret, Ciorbea era omul lui Dragnea și al PSD, iar acum Weber ascultă de Tăriceanu care este și el un om care nu înțelege democrația reală. Pentru a evita de acum încolo derapajele de la statul de drept, vom propune prin lege ca Avocatul Poporului să fie ales de popor.

Concret, odată cu alegerile prezidențiale,la cinci ani, se va organiza și alegerea Avocatului Poporului. În acest fel, acest om nu va mai răspunde comenzilor politice, ci va face ceea ce scrie în lege că trebuie să facă. Să reprezinte interesele cetățenilor. Mai mult, dacă, odată ales, nu va respecta legea, acesta va fi demis tot de către popor, prin organizarea unui referendum”, declară surse politice pentru NEWSTEAM.RO.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.