ALERTĂ. Liviu Dragnea face ANUNȚUL DECISIV. România este în PERICOL. ”Nu ținem cont”
Politic Ultima Ora

Liviu Dragnea: „Vreți să mai fiu președintele vostru?!” Congresul: ”Daaaa!

Liviu Dragnea a arătat cine este Daddy! El a profitat că participanții la Congresul PSD au răspuns în cor, ca niște elevi de grădiniță docili, la îndemnurile sale, cerând aplauze mai puternice la citirea celor cinci convenții supuse votului.

La finalul discursului, cu mustața zvâcnindu-i șmecherește la colțul gurii, Dragnea a întrebat duios mare adunare roșie -, nu înainte de a preciza că s-a codit să pună chestiunea în discuție: „Vreți să mai fiu președintele vostru?!” .

Adunarea congresului a răspuns într-un cor școlăresc: ”Daaaa!”. Și uite așa, Liviu Dragnea s-a scos și cu problema președenției partidului.

Adoptarea euro până în 2-24

Dragnea le-a cerut votul delegațiilor PSD de la Congresul partidului pentru cinci convenții naționale. El cere sprijin și din partea ”Președinției, a BNR, Academiei Române, partidelor politice, societății civile, sindicatelore și oamenilor onești”.

Cele cinci convenții supuse votului sunt:

”1. Convenția națională pentru adoptatea euro până în 2024. E următorul pas național pe care trebuie să îl facem. La 1 decembrie vreau să propunem un consens politic pentru aderare la zona euro.

  1. Convenția pentru președinția Consiliului Uniunii Europene. E o oportunitate majoră pe care trebuie să o fructificăm. Trebuie să lăsăm atacurile de pe plan intern și să vedem ce trebuie să aibă România în vedere și care sunt realizabile. Una dintre ele e repunerea strategiei Dunării, să exploatăm turismul pe acest traseu.
  2. Convenția națională pentru cultură. Conține asigurarea unui fond de 1 miliard de euro în următorii 7 ani pentru obiective majore și strategice. Construcia de teatre, săli de spectacole ca să rămână după noi.
  3. Convenția națională pentru egalitatea de gen, România paritară. Mă uit la colegii mei, și eu sunt la fel de trist, asta e viața. Egalitatea de șanse între femei și bărbați e un concept important, s-a vorbit mult, dar s-a făcut puțin, din cauza unor bariere de mentalitate. E un obiectiv ambițios al PSD. Să nu considere cineva că noi acordăm un cadou femeilor. Partidul va avea de câștigat pentru că în conducerea lui va fi echilibru și armonie. Noi, partidul, primim acest cadou.
  4. Convenția națională România 2040. Politici și programe de dezvoltare strategică a României în următoarele două decenii. Va fi lansat, în dezbatere publică în următoarele luni”.
loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii