Decizia autorităților. Dragnea este Terminat. Nu mai poate ieși din Pușcărie
Decizia autorităților. Dragnea este Terminat. Nu mai poate ieși din Pușcărie
Ultima Ora Breaking News Politic Social

Liviu Dragnea este în doliu. Omul care l-a ajutat în viață a murit. FOTO

Generalul Marin Dragnea, unchiul fostului lider al PSD Liviu Dragnea a murit la vârsta de 95 de ani.

Anunțul decesului lui Dragnea a fost făcut de fostul ministru al apărării Mihai Fifor.

A plecat dintre noi unul dintre simbolurile Armatei Romaniei, erou al celui de-al doilea razboi mondial, luptator neobosit pentru drepturile veteranilor de razboi, un om cat o carte de istorie a neamului nostru, generalul Marin Dragnea.

”Eroii nu mor niciodata!

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace!

***Marin Dragnea a devenit copil de trupă la 12 ani. La vârsta de 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est cât și din cea de Vest.

A fost rănit la Stalingrad, fiind salvat de calul său, Mugurel, iar în decembrie 1942 a fost luat prizonier la Stalingrad.În timpul bătăliei pentru eliberarea Oradiei Mari a suferit a doua rănire gravă, la brațul stâng, pe care era să-l piardă, râmânând cu un grad de invaliditate din acest motiv.

Liviu Dragnea este în doliu. Omul care l-a ajutat în viață a murit. FOTO 1

În anul 1943 a absolvit Școala de Ofițeri de Infanterie, iar după război, Școala Superioară de Război (1952) și Academia Superioară de Comandă și Stat Major (1954).

A îndeplinit funcții de comandă timp de 55 de ani, din care 12 ani a fost și Președinte al Sportului Românesc (C.N.E.F.S.) și al Comitetului Olimpic Român (1973-1985).

Pentru faptele de vitejie pe câmpul de luptă a fost decorat cu Steaua României, Coroana României, Virtutea Militară și Bărbăție și Credință.

Din anul 1990 era președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

#eroiinumorniciodata”, a scris Fifor.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii