ULIMA ORĂ. PERSOANELE CU STAGII DE COTIZARE SUB 10 ANI VOR PRIMI PENSIE SOCIALĂ
Politic Social Ultima Ora

Lia Olguța Vasilescu, luată la MIȘTO de Dan Barna: „Este plimbată ca MOAȘTELE pe la ministere”

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a rămas, pentru moment, în afara Guvernului și așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește propunerea pentru Ministerul Dezvoltării, după ce a respins-o pentru conducerea Ministerului Transporturilor.
Lia Olguța Vasilescu, luată la MIȘTO de Dan Barna: „Este plimbată ca MOAȘTELE pe la ministere”

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că Lia Olguța Vasilescu este plimbată „ca moaștele” pe la ministere.

„Doamna Vasilescu este plimbată aşa, ca un fel de moaşte sfinte pe la diverse ministere, dacă nu se pricepe la Transporturi, hai, poate se pricepe la Dezvoltare. Adică ideea aceasta de a guverna cu marionete incompetente este pur şi simplu distrugătoare pentru imaginea pe care România poate să o aibă preluând preşedinţia de la 1 ianuarie (a Uniunii Europene-n.r.)”, a spus, la RFI, liderul USR. Acesta consideră că nici Mircea Drăghici nu este potrivit pentru a conduce Ministerul Transporturilor.

În contextul în care PSD a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională pentru un conflict instituțional între Guvern și Administrația Prezidențială, Barna susține că social-democrații folosesc instituția ca pe un instrument politic. „Din păcate, am văzut în aceşti doi ani în care PSD a transformat România în acaretul personal că se încearcă în mod repetat utilizarea CCR nu în tranşarea conflictelor de constituţionalitate, aşa cum ar fi normal şi firesc, ci în tranşarea de fapt a disputelor şi a conflictelor de politică internă şi de incompetenţă de guvernare a PSD. Această sesizare care ar urma să fie depusă astăzi este exact în aceeaşi notă, în care Liviu Dragnea încearcă să utilizeze, cum a fost şi în cazul Kovesi, să utilizeze CCR ca instrument politic, dincolo de rolul acesteia de a lămuri înţelesul legilor”, a mai spus președintele Uniunii.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri dimineața, că a sesizat Curtea Constituțională cu privire la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a semna anumite acte legate de remaniere. Președintele Klaus Iohannis nu a semnat decretele de remaniere trimise de premierul Viorica Dăncilă și nici demisiile pentru Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, și pentru Lucian Șova, ministrul Transporturilor, astfel nici Vasilescu și Drăghici nu au fost numiți în funcții. Șeful statului a declarat, zilele trecute, că va aștepta decizia CCR și apoi va acționa.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.