Vicepreședinte ALDE, atac la Klaus Iohannis. ”De ce e mai îngăduitor cu pedofilia”
Scandal monstru în Senat pe tema românilor din Diaspora. Varujan Vosganian făcut praf
Politic Economic Justiție Social Ultima Ora

Legea Offshore i-a ÎNCĂIERAT! Coaliția PSD-ALDE pe cale de DESTRĂMARE, acum, în Parlament

Schimb de replici între reprezentanţii PSD şi ALDE în şedinţa comună a comisiilor pentru industrii, pentru buget şi cea pentru administraţie de la Camera Deputaţilor din Parlamentul României. Scandalul continuă, acum, în plen

Reuniţi pentru dezbaterea proiectului legii privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore, parlamentarii Iulian Iancu – PSD şi Varujan Vosganian – PNL au avut un schimb dur de replici pe seama modificărilor aduse legii offshore.

Varujan Vosganian, vizibil deranjat şi nemulţumit de modul în care se poartă discuţiile a părăsit sala, nu înainte de a cere ca legea să fie retrimisă Parlamentului pentru a fi analizată mai temeinic. Reprezentanţii ALDE au fost nemulţumiţi de modificările pe care le-a propus PSD la lege, aceştia aflând, potrivit unor surse, abia astăzi, cu o oră înainte de şedinţă, de acestea.

Principalele amendamente propuse de PSD la legea offshore

Preşedintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputaţilor, Iulian Iancu, a prezentat, marţi, principalele amendamente propuse de PSD la legea offshore, menţionând că investitorul poate deduce maximum 30% din impozitul pe veniturile suplimentare, faţă de 60% cât era în forma adoptată de Senat.

„Modalitatea în care se realizează deducerea, acum vorbim strict de situaţia creată la Senat, deducerea respectivă să aducă în situaţia ca bugetul de stat să nu mai aibă colectare, pentru că, alocând în totalitate deducerea în favoarea operatorului şi într-un procent de 60%, acest procent de 60% să fie în permanenţă acoperit, întotdeauna să se facă deducerea în favoarea operatorului şi statul român să poată foarte târziu sau niciodată să-şi reia la buget partea din venitul suplimentar. S-a ţinut seama de acest lucru, s-au rulat după modelul de calcul toate datele pe care le aveam la dispoziţie şi suntem în situaţia în care este eliminat definitiv acest risc. Adică, în actuala formă a raportului, nu se mai deduce 60% din impozitul pe veniturile suplimentare, ci maxim 30%”, a spus Iancu, la şedinţa reunită a Comisiilor pentru industrii, buget şi administraţie din Camera Deputaţilor.

El a spus că au fost reanalizate datele astfel încât să nu existe riscul unei „presiuni pe preţ”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.