Lege în Parlament! Mai apare o zi națională. Vezi când va fi sărbătorită aceasta 7
Politic Ultima Ora

Lege în Parlament! Mai apare o zi națională. Vezi când va fi sărbătorită aceasta

Deputatul PNL Matei Dobrovie a depus la Parlament, o propunere legislativă de declarare a zilei de 28 octombrie ca zi națională în care se sărbătoresc familiile cu trei sau mai mulți copii.

”Familiile numeroase contribuie la dezvoltarea echilibrată, la susținerea natalității și la redresarea demografică a oricărui stat, ocupându-se de îngrijirea și educarea viitoarelor generații de forță de muncă.

Ele sunt printre cele mai vulnerabile mai ales în contextul pandemiei de coronavirus și trebuie să beneficieze de recunoaștere socială oficială, precum și de o politică de sprijin adecvată, astfel încât accesul lor la bunuri și servicii să fie îmbunătățit, să nu fie discriminate ori dezavantajate în raport cu celelalte familii mai mici.”, spune Dobrovie.

Lege în Parlament! Mai apare o zi națională. Vezi când va fi sărbătorită aceasta 8

Acesta crede afirmă că în familiile cu trei sau mai mulți copii cheltuielile din gospodărie legate de îngrijirea și educarea corespunzătoare a acestora sunt mai mari și trebuie încurajate și sprijinite, dat fiind că țara noastră se confruntă cu o serioasă criză demografică cauzată de migrația extrem de ridicată, scăderea numărului de copii născuți și creșterea alarmantă a ratei mortalității.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii