Programul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Timișoara
Politic Justiție Social Ultima Ora

Klaus Iohannis, mișcare de ultimă oră în cazul mitingului Diasporei. A sesizat Procurorul general

Klaus Iohannis a cerut Procurorului General al Romaniei să facă cercetări în urma incidentelor din Piața Victoriei. 452 de persoane au fost rănite în ciocnirile dintre jandarmi și grupul de oameni violenți din Piața Victoriei.

Klaus Iohannis îi cere lui Augustin Lazăr „demararea de urgență a cercetărilor în vederea stabilirii situației de fapt și elucidării modului concret în care s-a produs intervenția Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piața Victoriei din București”, se arată într-un comunicat transmis de Adminsitrația Prezidențială.

Totodată, Iohannis îi cere lui Lazăr și „stabilirea legalității intervenției și identificarea persoanelor și a gradului de implicare sau vinovăție a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală”.

Reacția președintelui vine după ce Jandarmeria Română a explicat, într-o conferință de presă, măsurile luate de forțele de ordine pentru evacuarea oamenilor din Piața Victoriei, vineri seară. Jandarmeria susține că acțiunile de vineri seară au fost justificate și că intervenția forțelor de ordine a fost una moderată. Reprezentanții instituției susțin că de vină pentru incidentele violente sunt și participanții la protest, care au refuzat să părăsească Piața Victoriei, după ce s-au făcut somațiile.  

Vineri seară, în timpul ciocnirilor dintre jandarmi și grupul de oameni violenți din Piața Victoriei, președintele a transmis un mesaj în care a condamnat ferm modul de intervenție al forțelor de ordine și a cerut explicații de la ministrul de Interne pentru incidentele violente.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.