Klaus Iohannis, mesaj pentru parlamentari! Președintele le cere să desființeze Institutul lui Ion Iliescu 3
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, mesaj pentru parlamentari! Președintele le cere să desființeze Institutul lui Ion Iliescu

Președintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea Legii de respingere a Ordonanței de urgență a Guvernului privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

„Toate aceste aspecte, precum și cele privind unele deficiențe în cheltuirea fondurilor publice, denotă că orice demers în vederea menținerii funcționarii acestui institut ar fi de natură să afecteze însuși scopul pentru care acesta a fost creat, potrivit legii.

 

Prin urmare, considerăm că soluția adoptată de Parlament în sensul respingerii ordonanței de desființare a Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 trebuie reanalizată, în condițiile în care acest institut și-a dovedit de-a lungul timpului ineficientă.

 

În acest sens, apreciem că soluția legislativă de aprobare prin lege a OUG nr. 91/2019 ar fi în total acord cu prerogativele de control parlamentar conferite de legiuitorul constituant Parlamentului, ceea ce implică maximă responsabilitate în analiză activității unor asemenea instituții.

 

Din această perspectiva, decizia de a remedia cheltuirea ineficientă de fonduri publice prin desființarea instituțiilor care nu servesc scopului pentru care acestea au fost create reprezintă nu numai o atitudine consonanță cu rolul conferit Parlamentului prin Legea fundamentală – aceea de organ reprezentativ suprem al poporului român – ci și o proba de atașament al parlamentarilor, în exercitarea mandatului, față de interesele cetățenilor, precum și o dovadă de autentică moralitate”, arată președintele Klaus Iohannis în cererea de reexaminare transmisă Parlamentului.

Klaus Iohannis, mesaj pentru parlamentari! Președintele le cere să desființeze Institutul lui Ion Iliescu 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.