Klaus Iohannis, la REUNIUNEA Consiliului European
Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis, la Varșovia: ”Contăm pe americani”

Klaus Iohannis a fost primit, joi, la Palatul Belvedere din Varşovia de omologul său, Andrzej Duda, cu ocazia vizitei bilaterale pe care o efectuează în Polonia. Klaus Iohannis şi Andrzej Duda vor participa şi la vernisajul expoziţiei “Un centenar al alianţei – Diplomaţia româno-poloneză 1918-1938”.

Cei doi oficiali au susținut o declarație de presă  înainte de reuniunea la nivel înalt a ”Formatului Bucureşti 9” care are loc mâine în Varşovia. Cei doi președinți au subliniat că Polonia și România sărbătoresc anul acesta ”Centenarul Unirii”, în cazul României  –  și ”Independența”, în cazul Poloniei. În acest sens, va fi inaugurate expoziția mai sus menționată .

Președintele Iohannis a subliniat importanța creșterii schimburilor economice și militare, în contextual în care consider că flacul etic al NATO nu trebuie să rămână doar o alință militară ci și un liant economic între statele din Estul Europei. Aceste aspecte vor fi abordateb concret pe parculsul Summitului NATO ”Inițiativa celor trei mări” care va avea loc la București pe 17 – 18 septembrie 2018.

”Contăm pe americani și pe sprijinul European în creșterea eficienței Alinaței și postura ei de descurajare”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.