Klaus Iohannis îi termină definitiv cariera politică lui Flortin Cîțu! Ce i-a transmis președintele 1
Exclusiv Politic Ultima Ora

Klaus Iohannis îi termină definitiv cariera politică lui Flortin Cîțu! Ce i-a transmis președintele

Klaus Iohannis l-a anunțat pe președintele PNL, Florin Cîțu, că nu mai poate fi propus premier, au precizat surse politice pentru PS News.

Totodată, șeful statului a condiționat orice negociere politică de păstrarea de către liberali a Ministerului Justiției. „Practic, de aici au început discuțiile din PNL”, spun sursele citate.

Klaus Iohannis și liderii liberali care îl susțin necondiționat vor ca Ministerul Justiției să revină PNL, la negocierile cu PSD, în vreme ce social-democrații ar fi mai degrabă tentați să refuze portofoliul pentru că nu-și mai doresc să se asocieze cu războiul pe legile justiției.

De cealaltă parte, Florin Cîțu își dorește Ministerul Finanțelor știind că, în acest fel, celălalt minister avizator, cel al Justiției, ar urma să ajungă automat la PSD. „Sunt două ministere avizatoare (n.r – Justiție și Finanțe) și fiecare partid mare din coaliție vor să aibă câte unul”, au precizat sursele PS News.

Șeful PNL este însă conștient de faptul că dacă va pierde această dispută cu Klaus Iohannis, iar Justiția va ajunge la PNL și Finanțele la PSD, el își va pierde orice relevanță în partid.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a vorbit luni despre necesitatea ca PNL să aibă Ministerul Finanțelor.

„PNL a arătat că Ministerul Finanţelor condus de PNL în ultimii doi ani de zile a făcut, ca să zic aşa, minuni.

Am reuşit să convingem agenţiile de rating să schimbe perspectiva, chiar în această perioadă dificilă în care avem o criză politică, de la negativ la stabil a acestei economii, am reuşit să reducem deficitul bugetar, să avem încasări mai mari la buget fără să creştem taxele. Este clar că noi am demonstrat că se poate face”, a arătat Florin Cîţu.

Amintim că Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, luni, începând cu ora 19,00, la sediul central al partidului, urmând să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD. Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, Ciprian Ciucu – preşedintele PNL Bucureşti şi deputatul Cristian Băcanu au anunţat că doresc refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.