Kelemen Hunor, în maghiară: ”Am reușit. Limba română va fi predată din nou de învățători maghiari!”
Politic Social Ultima Ora

Kelemen Hunor, în maghiară: ”Am reușit. Limba română va fi predată din nou de învățători maghiari!”

”Am reușit. Limba română va fi predată din nou de învățători maghiari!” Kelemen Hunor a anunțat în limba maghiară că guvernul Dăncilă a anulat ordonanța pe care a criticat-o UDMR

”Am reușit! La cererea noastră, guvernul a abrogat articolul din ordonanța din luna august, care discrimina elevii maghiari din clasele primare. Limba română va fi predată din nou de învățători maghiari!”, a scris joi Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook. Mesajul a fost postat în limba maghiară, la fel ca și articolul de pe blogul său.

Reamintim că UDMR a criticat dur ordonanța guvernului din 23 august care interzicea învățătorilor maghiari să predea limba română dacă nu aveau studii universitare de specialitate. UDMR a anunțat că protocolul parlamentar cu PSD e suspendat de facto până la rezolvarea situației.

Ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat astăzi, chiar înaintea ședinței de guvern, după ce a refuzat cererea lui Liviu Dragnea de a abroga propria ordonanță din august.

Anunțul șefului UDMR vine înainte ca guvernul să fi anunțat public abrogarea ordonanței din 23 august. Având în vedere că ministrul Popa a demisionat înaintea ședinței, cel mai probabil noul act a fost semnat de un secretar de stat.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.