PSD le suspendă copiilor săraci bursele sociale!
Politic Social Ultima Ora

Kaczynski jignește protestatarii, DRAGNEA ÎI BATE. Aceasta este diferența dintre Polonia și România. Editorial Der Spiegel

”La fel ca Polonia, și România are trebui pedepsită pentru calcarea în picioare a principiilor UE”, scrie ziaristul Jan Puhl într-un editorial publicat în influentul săptămânal german Der Spiegel. Editorialul pleacă de la protestele curmate violent de jandarmerie și trece în revistă ofensiva anti-justiție a PSD și a lui Liviu Dragnea personal.

”Conducătorul secret al României se numește Liviu Dragnea. La fel ca Jaroslav Kaczynski, polonezul conservator, acesta conduce guvernul de la București, fără a deține efectiv o funcție în cadrul puterii executive, ci bazându-se pe autoritatea lui ca șef al celui mai puternic partid”, își începe ziaristul german comentariul.

”Dragnea este considerat corupt, un cinic operator al puterii. Acest lucru îl diferențează de Kaczynski, un naționalist convins și un ideolog. Dar amândoi vor să lase justiția fără independență și să o pună la dispoziția majorității parlamentare pe care o controlează. Polonezul Kaczynski face acest lucru pentru a-și realiza idealul, și anume un stat puternic. Românul Dragnea, în schimb, vrea să se protejeze pe el și rețeaua lui de urmărirea penală pe care o desfășoară Direcția Națională Anticorupție”, mai scrie Der Spiegel.

”Peste 100.000 de oameni au demonstrat la sfârșitul săptămânii trecute împotriva clasei politice din țara lor și împotriva reformelor pe care aceștia le vor puse în aplicare în justiție. La București au fost mai mult de 400 de răniți când jandarmii au intervenit împotriva demonstranților. În comparație cu Kaczynski, care îi numește și jignește pe protestatarii din țara lui ‘’polonezi de o categorie mai proastă”, Dragnea îi bate protestatarii din România. Asta spune tot despre o țară care din ianuarie trebuie să preia Președinția UE”, arată autorul.

”Tocmai din acest punct de vedere este de neînțeles de ce Bruxelles-ul nu intervine. După Polonia, ar trebui declanșate proceduri și împotriva României cu privire la statul de drept și pusă presiune prin aplicarea de sancțiuni. Românii care au ieșit în stradă pentru a-și apăra libertatea merită să fie susținuți de UE”, scrie ziaristul german.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.