JALE în PSD. Prima zi de referendum: după 10 ore nu a votat decât 3,78% din electorat!
Politic Ultima Ora

JALE în PSD. Prima zi de referendum: după 10 ore nu a votat decât 3,78% din electorat!

După 10 ore de la deschidera urnelor pentru referendemul ”Familiei”, doar 3,78% din electorat a venit la urne. Inițiativa acestei chemări la secțiile de votare aparține PSD, care și-a pus mari speranțe în validarea inițiativei de modificare a Constituției. În acest ritm nu se va ajunge la pragul de validare a referendumului.

Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul naţional să fie valabil este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată în luna septembrie de Senat.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Articolul 48 din Constituţie prevede că ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.