Șoc. Persoanele cu dizabilități îi dau lovitura de grație Vioricăi Dăncilă. Klaus Iohannis intervenție de ultimă oră
Răspuns fulger din PSD pentru Iohannis. ”Înțeleg că e agitat”
Politic Ultima Ora

Iohannis dă undă verde cercetării lui Dragnea! A ratificat tratatul de asistență juridică dintre România și Brazilia

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru ratificarea Tratatului dintre România şi Brazilia privind asistența judiciară reciprocă în materie penală, după cum se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Administraţiei Prezidenţiale.

Documentul are rolul de a reglementa formele de asistenţă judiciară în materie penală necesare, pentru a uşura legăturile între autorităţile române şi cele braziliene. Proiectul de lege a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

În tratat sunt specificate preverile legate de asistenţa judiciară reciprocă şi care cuprinde:

„a) notificarea de acte; b) luarea de mărturii sau de declaraţii ale persoanelor, inclusiv prin videoconferinţă; c) transferul temporar al persoanelor deţinute; d) percheziţia şi sechestrul; e) comunicarea de documente, procese verbale, elemente de probă şi obiecte; f) localizarea şi identificarea persoanelor sau a obiectelor; g) identificarea, localizarea, indisponibilizarea, sechestrarea şi confiscarea produselor infrancţiunii şi asistenţa în proceduri legate de acestea; h) restituirea bunurilor; i) transmiterea spontană de informaţii; j) alte forme de asistenţă permise de legile Părţii solicitate şi convenită de Autorităţile Centrale ale Părţilor.

Jurnaliștii de la Rise Project au publicat în aprilie o anchetă potrivit căreia președintele PSD  Liviu Dragnea și Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate, are fi suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia, potrivit informațiilor confirmate de procurorul federal din această țară, Carlos Wagner Barbosa Guimarães. Liviu Dragnea ar fi suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.