Reflecții, lecții și consecințe deschise de Centenarul Marii Uniri
Politic Economic Social Ultima Ora

Guvernul a aprobat azi 34 de proiecte culturale pentru Centenar. În 3 zile vor toca 5,3 milioane de lei

Comitetul Interministerial pentru Centenar, o formulă de lucru a Guvernului care cuprinde miniștri și secretari de stat, a aprobat azi finanțarea pentru 34 de proiecte realizate de ONG-uri cu ocazia aniversării Centenarului și a Primului Război Mondial. Problema e că Centenarul Marii Uniri e peste trei zile, pe 1 decembrie, iar banii trebuie cheltuiți până la finalul lunii decembrie.

Nu e clar cum vor reuși aceste ONG-uri să își realizeze proiectele în trei zile și nici cum vor reuși să cheltuiască banii alocați (de ordinul sutelor de mii de lei) în luna care a mai rămas până la încheierea exercițiului bugetar.

Cei 34 de beneficiari sunt, în marea majoritate, ONG-uri locale, printre care ”Asociația Barză Viezure mânz” sau Asociația Pensionarilor din Comuna Biled. Au fost alese pentru finanțare 34 de proiecte, în valoare totală de 5,3 milioane de lei, bani veniți de la bugetul statului.

Ministerul Culturii, condus până la remaniere de actorul George Ivașcu, a fost responsabil de implementarea programului, dar nu a reușit să gestioneze programul în timp util. Așa se face că finanțarea proiectelor de Centenar a venit cu trei zile înaintea Centenarului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.