Marian Oprișan, baronul de Vrancea
Marian Oprișan, baronul de Vrancea
Politic Ultima Ora

Gabriela Firea a avut dreptate: și alți lideri PSD au ”cerut capul” ministrului Dan

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a spus sâmbătă, în CExN de la Neptun, că ministrul de Interne, Carmen Dan, „trebuie să își asume responsabilitatea” dacă s-au comis erori legate de intervenția în forță a Jandarmeriei la protestele din 10 august.

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a susținut sâmbătă, în dezbaterile din CExN al PSD legate de protestele antiguvernamentale din 10 august, că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să își asume responsabilitatea dacă s-au comis erori la intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, potrivit unor surse participante la ședința de la Neptun, citate de Mediafax.

„Nu știu dacă este adevărat ce s-a zis aici legat de d-na Dan, dar dacă e așa, să își asume responsabilitatea”, a spus Oprișan în CExN al PSD.

Intervenția liderului PSD Vrancea a avut loc după ce vicepreședintele PSD Gabriela Firea a cerut în ședință retragerea sprijinului politic pentru ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru intervenția în forță a Jandarmeriei la protestele din 10 august.

Oprișan ar fi insistat, la ședință, pe ideea că „dacă s-au comis erori, ministrul să își asume responsabilitatea”.

Oprișan a fost printre puținii lideri PSD care nu au criticat-o sâmbătă pe Gabriela Firea în dezbaterile din CExN după ce aceasta a solicitatea schimbarea din funcție a lui Dan.

El a plecat de la ședința CExN înainte de supunerea la vot a cererii Gabrielei Firea.

Membrii Comitetului Executiv PSD au respins, la vot, sâmbătă, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august. Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.

Primarul Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, după CExN al PSD, că a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Crețu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.