Lovitură din PSD pentru Dragnea. Nu se poate autonumi candidat la prezidențiale
Liderul PSD, Marian Oprișan, amenință diaspora. ”Nu-i exclus să luați iar bătaie pe 10 august”
Politic Ultima Ora

Gabriela Firea a avut dreptate: și alți lideri PSD au ”cerut capul” ministrului Dan

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a spus sâmbătă, în CExN de la Neptun, că ministrul de Interne, Carmen Dan, „trebuie să își asume responsabilitatea” dacă s-au comis erori legate de intervenția în forță a Jandarmeriei la protestele din 10 august.

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a susținut sâmbătă, în dezbaterile din CExN al PSD legate de protestele antiguvernamentale din 10 august, că ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să își asume responsabilitatea dacă s-au comis erori la intervenția jandarmilor în Piața Victoriei, potrivit unor surse participante la ședința de la Neptun, citate de Mediafax.

„Nu știu dacă este adevărat ce s-a zis aici legat de d-na Dan, dar dacă e așa, să își asume responsabilitatea”, a spus Oprișan în CExN al PSD.

Intervenția liderului PSD Vrancea a avut loc după ce vicepreședintele PSD Gabriela Firea a cerut în ședință retragerea sprijinului politic pentru ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru intervenția în forță a Jandarmeriei la protestele din 10 august.

Oprișan ar fi insistat, la ședință, pe ideea că „dacă s-au comis erori, ministrul să își asume responsabilitatea”.

Oprișan a fost printre puținii lideri PSD care nu au criticat-o sâmbătă pe Gabriela Firea în dezbaterile din CExN după ce aceasta a solicitatea schimbarea din funcție a lui Dan.

El a plecat de la ședința CExN înainte de supunerea la vot a cererii Gabrielei Firea.

Membrii Comitetului Executiv PSD au respins, la vot, sâmbătă, cererea Gabrielei Firea de a o schimba pe Carmen Dan de la conducerea ministerului de Interne, ca urmare a măsurilor luate în 10 august. Potrivit unor surse din PSD, un singur vot a fost pentru propunerea Gabrielei Firea.

Primarul Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, după CExN al PSD, că a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Crețu.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii