Gabriel Oprea s-a înscris în sindicatul poliţiştilor și, brusc, sindicaliștii se declară susțnători ai ministrului PSD, Carmen Dan
Oprea
Politic Ultima Ora

Gabriel Oprea s-a înscris în sindicatul poliţiştilor și, brusc, sindicaliștii se declară susținători ai ministrului PSD, Carmen Dan

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, este din 15 iulie 2018 membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise, solicitarea de aderare fiind făcută chiar de el.

După acest pas, Federația polițiștilor a început să simpatizeze cu ministrul de Interne, psd-ista Carmen Dan. Aceasta a fost, ieri, somată de o serie de social-democrați să facă un pas înapoi după acțiunile Jandarmeriei din 10 august, dar duminică, sindicaliștii din poliție au anunțat că sunt alături de ministrul lor.

Gabriel Oprea s-a cerut înscris în sindicatuil polițiștilor chiar în timpul derulării anchetei privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Gabriel Oprea s-a înscris în sindicatul poliţiştilor și, brusc, sindicaliștii se declară susținători ai ministrului PSD, Carmen Dan 1

„Domnul Gabriel Oprea s-a întâlnit la data de 15 iulie 2018 cu mai mulţi lideri de sindicate din poliţie şi a fost acceptat ca membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise”, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, Christian Ciocan, directorul de comunicare al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România (FSDPA), citat de Mediafax.

Întrebat dacă faptul că fostul ministru este cercetat într-un dosar în care se anchetează moartea unui poliţist, a lui Bogdan Gigină, afectează imaginea sindicatului, Ciocan a răspuns: „Domnul Oprea a făcut foarte multe lucruri bune pentru Poliţia Română, aşa cum au făcut şi alţi miniştri, precum Ursu sau Blaga”.

Ciocan a mai precizat că în prezent fostul ministru Gabriel Oprea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Oprea a fost trimis în judecată în luna mai, în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea.

În această cauză, procurorii DNA îl acuză pe Gabriel Oprea de ucidere din culpă. „Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni”, susţin procurorii.

Pe de altă parte, Babuș afirmă că Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor (FSDPR) se declară alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, în criza generată după protestul din data de 10 august. Potrivit preşedintelui Federaţiei, Carmen Dan nu ar trebui să-şi dea demisia, aşa cum a solicitat, sâmbătă, Gabriela Firea.

„Să ştiţi că noi suntem alături de conducerea ministerului, suntem alături de doamna Carmen Dan, pentru că până când nu există o hotărâre a unei instanţe care să spună altceva faţă de ce este acum, suntem pentru conducerea ministerului şi nu altfel”, a declarat, duminică Ionel Babuş, preşedintele FSDPR, federaţie care întruneşte opt sindicate ale poliţiştilor.

„La acest moment, procurorul de caz este singurul care instrumentează ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei pe data de 10 august. Deciziile se iau în conformitate cu legea, dar nu neapărat de ministrul Afacerilor Interne (…) Apreciz activitatea ministrului Carmen Dan. Este unul dintre cei mai buni miniştri de Interne pe care România i-a avut”, a declarat şi Christian Ciocan, purtătorul de cuvând al FSDPR.

Precizările celor doi reprezentanţi ai poliţiştilor au făcut aceste precizări în contextul crizei create după mitingul de pe data de 10 august, precum şi în contextul în care primarul general, Gabriela Firea, a solicitat, sâmbătă, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.