Ministrul Criminal Oprea
Breaking News Justiție Politic Social Ultima Ora

Gabriel Oprea este Terminat. Fostul ministru este acuzat de ucidere din culpă. Începe procesul

Judecătorii Tribunalului București au dispus, luni, începerea judecății în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. În dosar, fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

Aceștia au constatat legalitatea rechizitoriului realizat de procurorii DNA și au dispus nceperea judecății față de inculpații Gabriel Oprea și Petre Mazilu.

Decizia magistraților poate fi contestată în termen de trei zile.

În data de 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.