Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Politic Economic Social Ultima Ora

ȘOC. Funia economică a ajuns la parul politic: Guvernul va face concedieri în ministere

Nu mai sunt bani pentru salarii în ministere. Guvernul va tăia până la finalul anului posturile vacante din ministere. Miniştrii au fost anunţaţi de Darius Vâlcov, consilier al premierului, că urmează măsuri dure

Darius Vâlcov le-a mai spus miniştrilor că vrea eliminarea din ministere a tuturor angjaţilor veniţi cu delegaţie. Cea mai grea lovitură ar urma să fie aplicată consilierilor miniştrilor – numărul acestora ar urma să fie redus.

Urmează să-şi păstreze posturile, pe de altă parte, cei care le-au obţinut prin concurs.

În momentul de faţă, în administraţia publică centrală sunt multe posturi vacante, la nivelul ministerelor şi agenţiilor, care vor fi desfiinţate de anul viitor. Aceasta înseamnă că în bugetul pe 2019 ele nu vor mai figura, astfel că se face economie la nivelul Executivului.

Ideea îi aparţine ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care a spus în repetate rânduri că e nevoie de un aparat guvernamental mult mai suplu.

Din ministere ar urma să plece toți oamenii veniți cu delegație, sa se taie funcții și salarii grase.

Situația nu este roz deloc la nivelul Guvernului și dacă s-a început restructurarea chiar din interiorul Executivului, ne putem doar imagina ce urmează la scară largă. Banii sunt din ce în ce mai puțini, cheltuielile sunt mari și soluția este o tăiere drastică.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.