FOTO! Primarii ies la ATAC! Război tot cu Florin Cîțu! După Boc, un alt greu din PNL a răbufnit! 3
Exclusiv Politic Ultima Ora

FOTO! Primarii ies la ATAC! Război tot cu Florin Cîțu! După Boc, un alt greu din PNL a răbufnit!

Primarii se plâng că vor fi obligați, printr-o Ordonanță de Urgență, să organizeze și să doteze centrele de vaccinare anti-COVID-19 și să asigure plata personalului, deși nu li s-au dat banii necesari.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a declarat, pentru B1 TV, că Ordonanța în cauză pune „tot acest efort doar în cârca primăriilor”.

Ciucu a reproșat și faptul că primarii nu au fost consultați în realizarea acestei OUG. El a insistat că Ordonanța „doar ne dă sarcini și responsabilități, fără să asigure și un oarecare buget” și a cerut ca aceasta să fie modificată, astfel încât povara financiară să fie mai corect distribuită.

 „Cred că Guvernul, prin Ministerul de Finanțe, trebuie să se implice sau cel puțin să ne ofere posibilitatea să decontăm acești bani din programul național de reziliență”, a mai declarat Ciucu.

Acesta a vorbit și despre situația specială în care se găsește primăria pe care o conduce, care a intrat în 2021 cu un deficit bugetar de 35 de milioane de lei.

FOTO! Primarii ies la ATAC! Război tot cu Florin Cîțu! După Boc, un alt greu din PNL a răbufnit! 4

Ciucu a mai reproșat faptul că primarii nu au fost deloc consultați înainte de întocmirea acestei Ordonanțe:

 „Impactul va fi foarte mare pentru că se prevede acolo să dăm 80 de lei pe oră medicilor, și asistentelor, și personalului care îi primește.

Nu ne-a consultat nimeni din păcate. Unii din noi deja avem medici asistente și personal în cadrul primăriilor care, scuzați-mi eufemismul, taie frunză la câini și care pot fi direcționați către aceste centre. De ce să vii cu costuri suplimentare?

Dacă cineva punea mâna pe un telefon și ne chema la o consultare, nu cred că nu puteam să spunem acest lucru”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.