FOTO. Oamnenii lui Băsescu, atac dur la PSD-PNL și UDMR, pe tema creșterii lefurilor pentru primari și parlamentari 3
Politic Ultima Ora

FOTO. Oamnenii lui Băsescu, atac dur la PSD-PNL și UDMR, pe tema creșterii lefurilor pentru primari și parlamentari

PMP, partid fondat de Traian Băsescu crtică dur faptul că, senatorii PSD, PNL și UDMR, au votat o lege prin care indemnizațiile parlamentarilor și primarilor vor crește cu 25 la sută.

”Am luat act cu revoltă de votul de ieri din Senat, prin care aleșii au votat majorarea cu 25% a indemnizațiilor președintelui, miniștrilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale, precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia.

Prin acest gest, coaliția ”mamut” PSD – PNL – UDMR nici măcar nu mai mimează empatia față de populația panicată de creșterea alarmată a costurilor vieții și sfidează – pentru că poate – o întreagă țară. Măsura creșterii veniturilor celor care ne conduc a fost luată după modificările aduse Codului Fiscal, prin care mediul de afaceri a fost sufocat de noi taxe și impozite.

Din aceste noi taxe absurde, cum este cea pe munca part-time, aleșii bagă adânc mâna în bugetul pustiit, nu ca să rezolve problema facturilor la iarnă, ci ca să-și rotunjească propriile venituri afectate de inflație, ignorând că funcțiile de demnitate publică înseamnă tocmai acest lucru: să te pui în serviciul cetățenilor.

Cele două Românii se privesc, din nou, față în față: cea a privilegiaților nerușinați, și cea a celor care suportă privilegiile. Până când oamenii care chiar muncesc în această țară sunt obligați să îndure un stat nereformat, plin până la refuz de incompetență, aroganță, favoritisme și privilegii?

Până când mediul de afaceri va plăti, din taxe și impozite muncite, armata de politruci trântori, mascați în funcționari și demnitari?

Până când banii publici vor servi strict intereselor de partid și de grup, în loc să se întoarcă în investiții și servicii de calitate pentru oameni? ”Să fim bogați și cinstiți și România o va duce mai bine!”, este declarația emblematică a senatorului PNL de Dâmbovița, Virgil Guran, care ieri a votat să-și crească veniturile.

În vremuri de criză, se clădesc caractere și cad măști. Până în anul 2016, indemnizația unui parlamentar nu ajungea la 1000 de euro. Astăzi, este de 2.500 de euro, cu perspectivă de creștere. Așa arată acum România patronată de PSD și PNL.

Așa va arăta și mâine, dacă vom continua să-i girăm pe oamenii aceștia care nu au muncit o zi în viața lor în funcții de demnitate publică și nu vom reuși să reconstruim pe baze sănătoase societatea pe care ne-o dorim”, spune fostul deputat liberal Iulian Vladu.

FOTO. Oamnenii lui Băsescu, atac dur la PSD-PNL și UDMR, pe tema creșterii lefurilor pentru primari și parlamentari 4

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.