Klaus Iohannis speră să aderăm la Schengen în 2023
Exclusiv Politic Ultima Ora

FOTO. Eșec istoric al României la Bruxelles. Șanse tot mai mici de a adera la Schengen și în 2023. DOVADA

România a înregistrat un EȘEC istoric săptămâna aceasta la Bruxelles, prin faptul că, la Consiliul European de joi, nu s-a discutat nimic despre aderarea României la Spațiul Schengen.

În ciuda declarațiilor oficialilor de la Bruxelles, aceștia nu au avut pe agenda de lucru, și subiectul aderării României și Bulgariei la Schengen, așa cum se poate vedea pe programul Consiliului European de joi.

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac spune că, este un eșec de proporții datorită faptului că liderii de la București, nu au reușit să-și convingă partenerii europeni să ia în discuție situația României și a Bulgariei, neacceptate de Austria și Olanda, în Schengen.

Liderul PMP, Eugen Tomac
Liderul PMP, Eugen Tomac

”Ce s-a discutat despre Schengen în Consiliul EuropeanAșa cum am anunțat în urmă cu două zile, în Consiliul European de joi nu s-a discutat oficial nimic despre extinderea Spațiului Schengen în 2023. Nicio referire la România sau Bulgaria.

Discuțiile bilaterale din pauze sau solicitările noastre, exprimate prin Președintele care ne îndemâna să nu facem nimic, nu au fost auzite de nimeni.

Concluziile Consilului European sunt clare și au avut o singură mențiune la Schengen.

Aceasta se referă la Croația, căreia i-au urat bun venit în spațiul de libera circulație al Uniunii Europene. https://www.consilium.europa.eu/…/2022-12-15-euco…

Acesta este crudul adevăr, am înregistrat un eșec de proporții, o umilință cruntă pe linie. Dar, evident, vina e la alții”, scrie Tomac.

Agenda liderilor europeni
Agenda liderilor europeni

Președintele Klaus Iohannis a spus la Bruxelles că, speră ca țara noastră să fie primită în Schengen în 2024.

Președintele Iohannis alături de președintele Consiliului European, Charles Michael
Președintele Iohannis alături de președintele Consiliului European, Charles Michael

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.