Fotbalistul Ladislau Boloni, primar la Târgu Mureş. Este propunerea partidelor maghiare din România 1
Politic Social Ultima Ora

Fotbalistul Ladislau Boloni, primar la Târgu Mureş. Este propunerea partidelor maghiare din România

Cele trei partide maghiare din Transilvania sunt dispuse să sprijine candidatura fostului mare fotbalist Ladislatu Bölöni la primăria municipiului Târgu Mureş la alegerile din 2020, scrie cotidianul Krónika, preluat de agenţia MTI.

Boloni a declarat că este interesat de o posibilă candidatură, adăugând însă că ar trebui să revină acasă pentru a discuta cu cetăţenii. El este în acest moment antrenorul echipei belgiene Antwerp, cu care mai are contract încă un an.

Boloni are 108 selecţii în echipa naţională a României, a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Bucureşti, iar ca antrenor a pregătit Sporting Lisabona (aici l-a lansat pe Cristiano Ronaldo), naţionala României, echipe din Belgia, Franţa şi Orientul Mijlociu.

Liderii locali ai celor trei partide maghiare (Bálint Porcsalmi, preşedintele executiv al UDMR), Zsolt Szilágyi (preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania – PPMT) şi Zsolt Biró, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM) au eclarat cu toţii pentru sursa citată că ar sprijini o asemenea candidatură.

În Târgu Mureş, 43% dintre cetăţeni sunt maghiari, dar candidaţii maghiari nu au reuşit să se impună în faţa lui Dorin Florea, primar în funcţie din anul 2000.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.