Florin Cîțu nu-i iartă pe Ion Iliescu! Premierul cere justiției să facă dreptate 5
Politic Ultima Ora

Florin Cîțu nu-i iartă pe Ion Iliescu! Premierul cere justiției să facă dreptate

Premierul Florin Cîţu a declarat duminică, la împlinirea a 31 de ani de la ”Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990, că sunt încă „răni deschise atât timp cât nu știm adevărul și vinovații”, considerând că justiția este „datoare românilor în această privință”.

„Au trecut 31 de ani de la una dintre cele mai negre perioade ale istoriei noastre postdecembriste, când cercuri ale puterii de atunci au învrăjbit români contra români.

Acțiunile de reprimare a manifestației-maraton din Piața Universității și mineriada din 13-15 iunie 1990 au demonstrat cât de grave pot fi consecințele diversiunilor și manipulărilor: oameni uciși, răniți și democrația pusă în pericol.

Sunt lucruri care rămân în memoria colectivă, răni încă deschise atât timp cât nu știm adevărul și vinovații. Justiția este încă datoare românilor în această privință”, a afirmat Florin Cîțu, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Premierul mai afirmă că „nu trebuie să ne fie teamă de adevăr” și că este nevoie de dialog între părțile cu opinii divergente în acest caz.

„Nu trebuie să ne fie teamă de adevăr și să avem înțelepciunea de a cultiva dialogul și de a nu ne lăsa pradă încercărilor unora de a ne dezbina.

Vedem cum pandemia ne-a pus pe toți de aceeași parte a baricadei și doar prin eforturile noastre comune începem să revenim la normalitate.

Chiar dacă avem opinii diferite, trebuie să ne urmăm drumul comun, construit pe democrație, coeziune socială și relansare economică post-pandemie”, a mai declarat Florin Cîțu.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii