Firea lansează din nou Rabla pentru bucureșteni. Dă 5.000 de vouchere. Fiecare în valoare de 9.000 de lei 1
Economic Politic Social Ultima Ora

Firea lansează din nou Rabla pentru bucureșteni. Dă 5.000 de vouchere. Fiecare în valoare de 9.000 de lei

Primarul General al capitalei, Gabriela Firea vrea să lanseze un nou Program „Rabla” al Municipalității, prin acordarea de 5.000 de vouchere în valoare de 9.000 lei fiecare. Acestea pot fi utilizate atât pentru cumpărarea de mașini, cât și electrocasnice, prin casarea unuor mașini vechi, cu norme de până la Euro 2.

Potrivit unui document, semnat de Firea intrat în posesia MEDIAFAX, Pimăria Capitalei intenționează să lanseze etapa a II-a programului „Rabla” al Capitalei.

Proiectul ar putea intra pe ordinea de zi suplimentară a ședinței CGMB de miercuri.

„Se aprobă „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” – etapa a II-a care are ca scop îmbunătățirea calității aurului în Municipiul București. Pentru implementarea programului se aprobă acordarea în perioada 2020 – 2021 a unui număr de 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2”, se arată în documentul obținut de MEDIAFAX.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară, potrivit proiectului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.