Ultima oră. Gabriela Firea, primul politician român care își donează o parte din salariu
Fabulos. Câți bani ia Firea ca Primar General al Capitalei. Suma este colosală
Politic Social Ultima Ora

FIREA DĂ AJUTOARE BUCUREȘTENILOR CU VÎRSTA DE PESTE 100 DE ANI! SUNT 34 DE PERSOANE

Gabriela Firea continua seria ajutoarelor pentru diverse categorii sociale. De data aceasta este vorba despre persoanele cu vârstă înaintată, iar măsura va avea efect asupra unui număr foarte restrâns de persoane.

Măsura luată de Primărie va avea mai degrabă un impact de imagine în folosul primarului decât unul efectiv. Aceasta pentru că este vorba despre ajutoarea acordate persoanelor care au împlinit 100 de ani, foarte puţine la număr, scrie Economica.

Primăria va da o plachetă onorifică şi un premiu în valoare de 5.000 de lei persoanelor vârstnice cu reşedinţa sau domiciliul în municipiul Bucureşti, care au aniversat cel puţin 100 de ani de viaţă prin proiectul Vieţi Centenare. Premiul va fi oferit din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti.

Proiectul arată că în Bucureşti sunt 34 de persoane care au peste 100 de ani, iar valoarea totală a premiilor se ridică la 170.000 de lei. „Pentru fiecare an în curs estimăm că aproximativ 20 de seniori vor împlini vârsta de 100 de ani, şi astfel acest proiect va avea un impact bugetar anual de 80.000 de lei”, se mai arată în proeictul de hotărâre a CGMB.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.