Femeia jandarm, bătută la 10 august, prima declarație publică. (”Fratilor, unde dracu’ m-ati dus!”)
Politic Justiție Social Ultima Ora

Femeia jandarm, bătută la 10 august, prima declarație publică. (”Fratilor, unde dracu’ m-ati dus!”)

Ștefania, femeia jandarm care a fost bătută la protestul din 10 august a făcut prima declarație de presă. La Antena3.  

„Eram loviți cu sete, cu sălbăticie, în ciuda faptului că-i rugam să se oprească. Mi-a fost frică pentru viața mea. Am avut vânătăi, hematoame. Am simțit că mă căutau de pistol, am simțit mâinile care mă pipăiau în zona șoldului. Din instinct, am încercat să-mi protejez capul, pentru că nu mai aveam casca, mi-au smuls-o când eram jos.

Am ajuns lângă un gard. Nu pot să spun când mi-au luat pistolul. Acel pistol punea în pericol viața tuturor, forțelor de ordine și protestatarilor.

Când am ajuns la ambulanță, nu-mi simțeam picioarele și avem o durere în zona cervicală. (…) Sunt suspectați medicii care m-au îngrijit. Chiar s-ar fi bucurat cineva să am coloana ruptă?

(…) Părinții mei se uitau la televizor, știau că sunt de serviciu, au văzut cum și când am fost lovită. Acest lucru m-a durut cel mai tare. Am vorbit cu mama mea înainte cu câteva minute de ceea ce s-a întâmplat, i-am zis că sunt bine. Mama mea are probleme de sănătate, am vrut să evit să afle, dar a văzut la televizor.

Mă aflam într-o stare puternică de tulburare. I-am întrebat pe colegii mei unde m-ați dus, dar aceasta era misiunea. Din câte știu eu, nu se poate refuza un apel pe 112.

Ce s-ar fi vrut, să ies în scaun cu rotile ca să impresionez? Am ieșit din spital cum mă simțeam, bucuroasă la gândul că merg să-mi îmbrățișez rudele și prietenii.

Nu m-am gândit niciodată că voi fi pusă într-o situație atât de gravă. Consider că atacul a fost o ură declanșată împotriva unui om în uniformă, iar legea e clară” a spus Ștefania, femeia jandarm, la Antena 3.

Reamintim că jandarmerita Stefania a fost filmata la foarte scurt timp dupa ce a fost agresata de huligani in Piata Victoriei. Ea se deplasa pe picioarele ei, mai mult, era foarte nervoasa pe colegii din Jandarmerie. Propaganda PSD a anuntat apoi ca ea ar fi pe moarte.

Tanara merge pe picioare, flancata de doi colegi jandarmi si protejata cu un scut, iar cand ies din multime, le spune: ”Fratilor, unde dracu’ m-ati dus!”. Filmarea a fost facuta la ora 23:14, la trei minute de la ordinul de interventie dat de prefectul Capitalei. Stefania a fost batuta in jurul orei 23:00.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.