EXCLUSIV! AVOCATUL POPORULUI, RENATE WEBER. ARE ZILELE NUMĂRATE! CE I SE PREGĂTEȘTE ÎN PARLAMENT! 3
Exclusiv Politic Ultima Ora

EXCLUSIV! AVOCATUL POPORULUI, RENATE WEBER. ARE ZILELE NUMĂRATE! CE I SE PREGĂTEȘTE ÎN PARLAMENT!

Avocatul Poporului, Renate Weber, este în pericol de a-și pierde postul, obținut la cererea fostului lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Avocatul Poporului, ar putea fi ales direct de către cetățeni,la fel cum sunt alesi, președintele României, parlamentarii și autoritățile locale.

Un proiect de lege în acest sens va fi depus de către deputatul PMP, Petru Movilă, care dorește ca, partidele politice, să facă politică, nu să impună o anumită persoană în această funcție, care trebuie să-i reprezinte pe cetățeni.

EXCLUSIV! AVOCATUL POPORULUI, RENATE WEBER. ARE ZILELE NUMĂRATE! CE I SE PREGĂTEȘTE ÎN PARLAMENT! 4

”Avocatul Poporului trebuie ales de cetățeni, nu impus de partide!

Primul proiect de lege pe care îl voi depune în viitorul mandat va fi de modificare a legii privind organizarea și funcționarea instituției Avocatului Poporului, prin reducerea mandatului de la 5 la 4 ani și alegerea să prin vot direct, de cetățeni.

Cu toțîi am simțit pe pielea noastră cât de importantă este această instituție. Deciziile și responsabilitățile acesteia nu trebuie să fie politizate.

Așa cum îi spune și numele, instituția trebuie să fie în slujba poporului, nu a clanurilor și intereselor politice”, spune Movilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.