După alegerile de duminică, voi înfiinţa un departament dedicat Diasporei în Primăria Hârşova 5
Exclusiv Politic Ultima Ora

După alegerile de duminică, voi înfiinţa un departament dedicat Diasporei în Primăria Hârşova

Am propus de mult timp ca în Primăria Hîrşova să se constituie un departament dedicat rezolvării problemelelor hîrşovenilor plecaţi în Italia, Spania, Franţa, Anglia, Olanda sau în alte ţări.

Aşa cum m-am exprimat în mai multe rânduri, consider că este un gest omenesc să ne pese de cei care pleacă la muncă în străinătate și de cei rămași aici, copii, părinţi sau bunici care le duc lipsa.

Am spus şi repet că autorităţile locale trebuie să gestioneze situaţia în aşa fel încât copiii să crească fericiţi, chiar dacă sunt, pentru o perioadă, departe de părinţi, iar vârstnicii trebuie să aibă o bătrâneţe decentă, chiar departe de copiii lor.

Folosind cunoştinţele mele în domeniu şi determinarea de a-mi ajuta oraşul, mi-am oferit disponibilitatea de a activa voluntar pentru elaborarea unui program de sprijin pentru cei plecaţi la muncă în strainătate, pentru incluziunea socială a celor rămaşi în ţară, dar mai ales pentru revitalizarea economică a orașului Hîrșova, singura soluţie pentru reîntoarcerea celor plecaţi.

După ce voi câştiga alegerile locale, în Primăria Hârşova vom înfiinţa un departament dedicat Diasporei, în care vor lucra persoane care au membri de familie plecați  în strainătate sau persoane care se vor întoarce în ţară. Vom întocmi o evidenţă a tuturor celor care vor fi incluşi în acest program şi îi vom ajuta pe toţi cei care au nevoie de ajutor.

Refuzul manifestat de primarul în funcţie şi de cel dinaintea sa de ai ajuta pe cei care pleacă la muncă în străinătate, cât şi pe copiii, părinţii sau bunici rămaşi în Hârşova, trădeză aceeaşi mentalitate ca a Vasilicăi Dăncilă  care i-a numit ”ăştia” sau lui Niculae Bădălău, liderul PSD  care a spus că vreo ”700 de mii de români din străinătate se află acolo legal, restul până la 3-5 milioane fiind <<fetele alea de le duc ăștia>>”.

Putem face lucruri concrete în folosul celor care doresc să revină în Hârșova sau pentru rudele lor rămase aici. Cu bani din programe europene sau din programe guvernamentale, cu impozite locale în Hârșova stabilite la nivelul minim prevăzut de lege. Cu un oraș mai primitor și școli bune, cu locuri de muncă corect plătite.

Cu o Primărie care să vrea și să poată. Adică cei plecați să aibă de ce și la ce să revină în Hârșova!

Votul de duminica viitoare este decisiv în acest sens.

(Ionel Chiriţă)

 

(Material realizat și publicat de NewsTeam.ro, comandat de Chiriță Ionel Candidat Independet. Cod mandatar financiar 24200115)

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii