Dragnea vrea pace cu Gabriela Firea: ”Din partea mea este deschidere totală”
Politic Social Ultima Ora

Dragnea vrea să îi ia toți BANII Gabrielei Firea. Planul a fost DEZVĂLUIT de senatorul Țuțuianu

Senatorul Adrian Ţuţuianu a dezvăluit planul președintelui PSD, Liviu Dragnea, de a o lăsa pe Gabriela Firea fără bani în bugetul Primăriei Capitalei. Țuțuianu susţine că miza şedinţei la care au participat mai mulţi primari de sectoare, alături de liderul PSD, ar fi fost de a slăbi influenţa Gabrielei Firea în administrarea Capitalei. 

„Primăria Bucureşti, din bugetul propriu, face echilibrări pentru sectoare şi au decis prin formula de calcul să lase foarte puţini bani la nivel de municipiu Bucureşti şi să dea toţi banii la sectoare, în aşa fel încât primarul să rămână fără influenţă şi fără un cuvânt de spus, că dacă nu ai resurse, nu ai niciun cuvânt de spus în administrarea Bucureştiului. Veţi vedea asta, se va confirma la momentul promovării proiectului bugetului de stat pe anul 2018”, a afirmat Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă, conform agerpres.ro.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, sâmbătă, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar intenţiona să promoveze o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare ale Bucureştiului să fie transformate în unităţi administrativ-teritoriale de sine stătătoare.

„Domnul Dragnea a anunţat, într-o şedinţă cu câţiva domni primari de sectoare, că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul (…). Le-a spus că va pregăti în perioada următoare o ordonanţă de urgenţă prin care cele şase sectoare să devină oraşe, să devină unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce este anticonstituţional, pentru că în Constituţie scrie foarte clar şi Constituţia nu se modifică prin ordonanţă de urgenţă. (…) Acum câteva zile a spus că este în pregătire textul unei ordonanţe de urgenţă prin care, practic, Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze în totalitate, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraş (…), împărţind atât patrimoniul, cât şi bugetul”, a declarat Firea, la România TV.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.