Dragnea, atac la Ponta: Au început să mă acuze că am blat cu Iohannis 1
Dragnea, atac la Ponta: Au început să mă acuze că am blat cu Iohannis
Politic Ultima Ora

Dragnea, atac la Ponta: Au început să mă acuze că am blat cu Iohannis

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, răspunde celor care îl acuză că are un „blat” cu preşedintele Iohannis sau cu alte persoane şi structuri, făcând trimitere indirect la Victor Ponta.

„Am avut colegi, camarazi ziceau ei, care au inceput să mă acuze că am blat cu Iohannis sau cu nu ştiu cine. Probabil de asta îmi şi fac dosar după dosar”, a afirmat Dragnea în discursul de la Congresul PSD.

Preşedintele PSD a vorbit şi despre un proiect de reconciliere, acuzând discursul urii din media şi din zona politică.

„Intoleranţa în România atins cote greu de imaginat. Ceea ce trebuia să fie o competiţie politică a ajuns o acţiune de anihilare a adversarului. Nu mai e interesant să susţii un proiect. Obiectivul e dispariţia celuilalt. Aţi văzut foarte bine atacurile la persoană, calomnia, înjurăturile au devenit mijloacele prin care opinia publică este bombardată în fiecare zi în scopul de a acoperi comunicarea pozitivă a Guvernului. Vedem bine că un discurs al urii a invadat televiziunile, mediul online şi chiar tribuna Parlamentului. Se pare că un minim consens politic şi social devine imposibil, iar speranţa de a stabili înţelegeri transpartinice devine o himeră. În anul centenarului, societatea este profund divizată şi se pare că intolenţa elimină orice dialog.

Nu putem accepta această stare de fapt. Nu putem privi resemnaţi cum România se goleşte, cum cele mai importante resurse colective se pierd din cauza imposibilităţii de a comunica normal între noi. E datoria noastră ca încă o dată sa lansam un apel sincer la reconciliere si dialog. Sa trecem peste momentele politice din trecut si sa chemam alaturi toate fortele politice, toate energiile societatii, pentru a ne cladi proiectul nostru de societate. Suntem datori fata de istorie si fata de generatiile care vor veni”, a mai afirmat Dragnea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.