Din închisoare, Rudel Obreja spune că Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Băsescu
rudel obreja
Politic Ultima Ora

Din închisoare, Rudel Obreja spune că Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Băsescu

Rudel Obreja a declarat, într-un interviu din închisoare, că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin dosarul Gala Bute pentru a se ajunge la Traian Băsescu, el adăugând că, atunci când i s-au cerut denunţuri împotriva fostului ministru al Turismului, i s-au cerut informaţii şi despre fostul preşedinte.

„Nu recunosc această sentinţă în sensul că ea e o nemernicie, însă mă supun legilor statului. Până la momentul la care vom reuşi să demonstrăm, alături de avocaţii mei, care este adevărul, mă supun regulilor. (…) Toată această poveste a fost pentru a o agăţa pe Elena Udrea. A fost singurul loc unde ar fi putut s-o agaţe cu ceva. Ei au mizat că vor scoate de la mine cine ştie ce lucruri. A fost o încercare disperată. (…) Mi-au venit din patru locuri diferite s-o dau pe Elena Udrea ca să scap. Le-am spus instanţelor. Mi-au cerut s-o dau pe Elena Udrea, să spun despre ea şi sunt liber. (…) Sunt luptele lor. Eu nu vreau s-o scot. Sunt luptele lor la nivel mare. Eu am devenit indezirabil pentru că nu am acceptat să colaborez”, a spus Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, într-un interviu pentru B1 TV, susţinut în închisoarea Rahova.

Din închisoare, Rudel Obreja spune că Elena Udrea trebuia anihilată ca să se ajungă la Băsescu 1

Acesta a mai adăugat că Elena Udrea trebuia „anihilată” prin acest dosar, pentru a se ajunge, de fapt, la fostul preşedinte Traian Băsescu,

„Elena Udrea a fost miza politică internă cu ramificaţii la nivel extern. Ea a fost una din componentele principale ale unui nucleu de putere care a condus această ţară pentru mulţi ani. (…) A trebuit înlăturată – nu neapărat înlăturată cât anihilată, acaparată şi, prin intermediul ei, trebuia să se ajungă la Băsescu. Într-una din cele patru încercări de a smulge de la mine un denunţ mincinos împotriva Elenei Udrea a fost şi o situaţie când mi s-a cerut şi să vorbesc de Traian Băsescu. Eu nefiind un intim al oamenilor ăstora, dar probabil era bun la dosar. Vedeţi că ies dosare după zece ani, apropo de asta”, a mai spus Rudel Obreja.

Rudel Obreja a mai spus că lupta pentru a-şi demonstra nevinovăţia în dosarul Gala Bute nu a fost cu acuzarea, ci cu instanţele de judecată care îi respingeau cererile de probe, ceea ce l-a făcut pe acesta să înţeleagă că trebuie „executat”, mai ales după ce a aflat de protocoale.

„Toată lupta mea – dar e valabil pentru majoritatea oamenilor – se duce cu instanţele de judecată, nu cu acuzarea. Noi ne luptăm cu instanţele de judecată, noi nu avem în faţă judecători, pentru că oamenii aceştia îţi resping lucruri, ei nu vor să afle – vorbesc de cei de pe culoar. Acolo unde trebuie să te execute, te execută. (…) Disputa noastră a fost în permanenţă cu instanţa de judecată. (…) Când a fost început procesul la Înalta Curte, când am văzut modul în care se duce el la fond şi faptul că ni se resping probe, că nu ne sunt admise cererile, atunci am înţeles că suntem pe culoar. Mai ales că începuseră discuţiile în spaţiul public legate de protocoale, de toate aceste aranjamente subterane care au fost şi încă sunt în ceea ce se pretinde a fi justiţie. Am înţeles că suntem pe un făgaş bine construit şi m-am luptat până la capăt. (…) La mine, lucrurile sunt mai mult decât dubioase în ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Rudel Obreja, în interviul acordat pentru B1 TV.

Acesta a vorbit şi despre viaţa din spatele gratiilor, precizând că vrea să meargă la muncile din interiorul unităţii.

„Am fost la comisie, mi-au dat o variantă, nu am apucat să ies la muncă, sunt mai multe opţiuni, o să vedem. O să fac ce o să spună oamenii aceştia să fac. Fac sport, avem posibilitatea şi ieşim la sport o oră pe zi, o altă oră pe zi ieşim la aer. În cameră, condiţiile sunt atât cât pot ele, suntem şase persoane în cameră, aceasta este capacitatea penitenciarului. De mâncat, mâncăm ce ni se oferă, alteori ce avem de acasă. Dormim bine, unul mai sforăie, altul se mai uită la televizor”, a mai spus Rudel Obreja.

Rudel Obreja a fost condamnat, în luna iunie, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 5 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, decizia fiind una definitivă.

Potrivit deciziei magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Rudel Obreja are de executat cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru complicitate la luare de mită. În aceeaşi cauză, judecătorii au admis o solicitare a fostului preşedinte a Federaţiei Române de Box, iar acuzaţiile de evaziune fiscală au fost desfiinţate. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare.

În acelaşi dosar, magistraţii instanţei supreme au condamnat-o pe Elena Udrea, la 6 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.