PSD a explodat după declarația Președintelui. ”Vrea să prostească toți românii”
Politic

Deputat PSD, atac subtil la Iohannis și Opoziție. ”Să nu băgăm bugetul în malaxorul luptei politice”

Deputatul Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați:

„Săptămâna aceasta este una importantă pentru România, pentru că bugetul de stat pentru 2019 intră în dezbaterea Parlamentului României. De la bun început, vreau să spun că, în opinia mea, bugetul României este mult prea important pentru a fi supus malaxorului luptei politice. Dar, pentru că am văzut că deja există interpretări politice ale acestei legi, vreau să profit de acest prilej pentru a adresa un mesaj ferm pentru susținerea bugetului și să ofer argumentele necesare. În primul rând, trebuie spus că este un buget-record. Pentru prima dată, bugetul României depășește valoarea de o mie de miliarde de lei.

PIB-ul țării noastre este mai mare cu 33% decât era pe vremea guvernării tehnocrate a lui Dacian Cioloș și a parlamentarilor USR și PNL care astăzi vor să distrugă bugetul de stat. În al doilea rând, vreau să subliniez faptul că prioritățile Programului de guvernare – educație, sănătate și investiții – sunt și prioritățile bugetului pe acest an. Sănătatea primește un buget mai mare cu 14%, respectiv un plus de 6 miliarde de lei. Educația primeşte mai mult cu 9,8 miliarde lei. Investițiile primesc resurse mai mari cu 15,4 miliarde lei, din care, la Transporturi, finanțarea este suplimentată cu 6 miliarde lei. În al treilea rând, poate cel mai important aspect al acestui buget este că, pentru prima dată în foarte mulți ani după 1989, bugetul de pensii va avea excedent în acest an. Va fi un plus de 0,2% din PIB, ceea ce este cu adevărat remarcabil, având în vedere că în 2016, era un deficit de aproape 2% din PIB. Cu alte cuvinte, pensiile românilor sunt în siguranță, iar măsurile de transfer a contribuțiilor de la angajator la angajat au dat deja roade”.

Deputatul PSD declară faptul că: „Din păcate, partidele de Opoziție, în frunte cu PNL, demonstrează încă o dată că liderii PNL nu sunt capabili să înţeleagă măsurile care au adus bani în plus în buzunarele românilor şi au redus sărăcia în România. PNL şi-ar dori, în 2019, un buget bazat pe tăierea salariilor şi a pensiilor şi pe majorarea fiscalităţii, spre deosebire de bugetul construit de Guvernul PSD, care este orientat spre prosperitatea cetățenilor și dezvoltarea comunităților locale.”

În încheiere, deputatul PSD Aida Căruceru a transmis că: „Discuțiile și negocierile consistente au configurat o formulă a bugetului pe 2019 care răspunde așteptărilor și intereselor comunităților și asigură dezvoltarea și creșterea națională. Bugetul este construit pe proiecte concrete și pune accent puternic pe creșterea investițiilor. Este un buget echilibrat, robust și deplin sustenabil, un buget al investițiilor, al dezvoltării și al creșterii și, poate cel mai important, este un buget anti-sărăcie!”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.