mihai voicu
Politic

Deputat liberal rămas fără sprijin politic. ” Suntem dezamăgiți de el”

Organizația PNL Spania a decis să-i retragă sprijinul politic deputatului de Diaspora, Mihai Voicu.

„Noi am tras semnale de alarma de la început, din momentul în care un politician care nu cunoștea Diaspora își dorea să primească un scaun pe spatele romanilor de aici. Ne-am întrebat de la început oare ce bine ar fi putut aduce un om care nici măcar pentru propriul sau interes nu s-a deplasat în Diaspora, să cunoască oamenii, să le afle problemele și să le ofere sprijinul pe viitor, motiv pentru care ar trebui să se afle de fapt în Parlamentul României, ales de Diaspora – pentru a reprezenta interesele și necesitățile oamenilor care l-au ales”, se arată într-un comunicat al filialei PNL din Spania.

„Cazul lui Mihai Voicu este unul cu totul special: în propria-i campanie a fost «prezent » în Diaspora doar prin câteva e-mailuri în care acesta dădea ordine, iar acum, nici măcar virtual”, susține conducerea filialei iberice.

Liberalii români din Spania mai spun că decizia lor a fost luată după ce au observat „absența și lipsa de interes total pentru alegatori”.

„Ne declarăm mâhniți și dezamăgiți pentru lipsa de bun simț a deputatului Voicu față de cetățenii români aflați pe teritoriul Spaniei, cât și față de propria echipă a PNL Spania, care împreună cu restul colegilor din Diaspora, a muncit pentru scaunul acestuia de parlamentar”, a conchis Mihai Săbăilă Petre, președintele  PNL Spania.

Hotărârea liberalilor români din Spania vine după ce o altă filială, cea din Marea Britanie, i-a retras sprijinul politic deputatului Voicu.

Biroul Politic al PNL Marea Britanie a votat, pe 28 mai, retragerea sprijinului politic deputatului Mihai Voicu, ales la scrutinul de iarna trecută în circumscripția 43 Diaspora.

Alex Ostafe, președintele PNL Marea Britanie și vicepreședinte PNL Diaspora, a declarat pentru Ziarul Românesc faptul că Voicu nu a luat legătura până acum cu liberalii din Marea Britanie care l-au sprijinit în campania electorală.

Și liberalii din Italia s-au alăturat celor din Spania și Marea Britanie.

„Biroul de conducere al PNL Diaspora a decis prin vot unanim liber exprimat retragerea sprijinului politic acordat deputatului liberal de Diaspora, Mihai Voicu! Motivatia noastra are valenta dubla: deputatul Mihai Voicu nu este o figura politica cunoscuta membrilor PNL Italia. Nu ne-a fost cunoscut ca politician activ, aflat in directa legatura cu noi sau cu comunitatea romaneasca din Italia, nici inainte de alegerile parlamentare din 2016 si nu ne-a devenit cunoscut nici dupa ce a ocupat prima pozitie pe lista Partidului National Liberal la Camera Deputatilor, pozitie pentru care membri PNL Italia nu au fost chemati niciodata sa voteze si care i-a conferit lui Mihai Voicu un loc in Parlamentul Romaniei.  A doua valenta a refuzului nostru de a-i acorda sprijin politic deputatului Mihai Voicu este de natura subiectiva: consideram ca multe dintre problemele aparute in organizatia noastra dupa alegerile parlamentare se datoreaza influentei neinspirate si nefaste a deputatului Mihai Voicu, om politic experimentat si abil manuitor al reglementarilor interne, in asa maniera incat sa-si asigure facilitati politice proprii, aspect pe care il dezavuam” se arată într-un comunicat al filialei PNL din Italia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.