Dacian Cioloș, după prima întâlnire cu Cîțu și Hunor: ” Prioritatea mea este să formez un Guvern cu sprijinul PNL și al UDMR!” 1
Politic Ultima Ora

Dacian Cioloș, după prima întâlnire cu Cîțu și Hunor: ” Prioritatea mea este să formez un Guvern cu sprijinul PNL și al UDMR!”

Premierul desemnat Dacian Cioloş, a declarat miercuri, după o primă rundă de negocieri cu USR-UDMR şi cu minorităţile naţionale, că liderii PNL, Florin Cîțu și UDMR, Kelemen Hunor, i-au spus că trebuie să vorbească cu partidele lor pentru a lua o decizie în vederea susținerii unui nou guvern.

”Le-am expus planul meu, odată ce am fost desemnat premier de către preşedinte, că intenţia mea este să formez un Guvern şi prioritatea este refacerea coaliţiei.

Am spus că acesta este obiectivul, cu măsuri de gestionare a pandemiei, a preţurilor la energie şi implementarea PNRR.

Să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid, pentru că, dată fiind gravitatea situaiei, nu putem aştepta prea mult.

Din punctul nostru de vedere, nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR şi susţinerea minorităţilor.

Vineri, vom avea o nouă întâlnire pentru a vedea deciziile în interiorul partidelor, în special domnul Cîţu, care are mâine o şedinţă a conducerii partidului”, a precizat Cioloş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.