Cosmin Gușă spune că are deja 21.000 de membri în noul său partid
Politic Social Ultima Ora

Cozmin Gușă definește absenteismul la referendum: „Scârbă, dublată de neîncredere”

Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, care este principala cauză pentru prezența extrem de slabă la vot în prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei, un scrutin „cu miză foarte serioasă pentru mulți români”.

După prima zi de referendum pentru redefinirea familiei în Constituție, s-a înregistrat un minim istoric de prezență la un scrutin electoral: doar 5,72% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, în timp ce pragul necesar pentru validare este de 30%.

Cozmin Gușă este de părere că prezența slabă la vot este cauzată de o „scârbă, dublată de neîncredere” a românilor față de orice intenție a Puterii.

„Mă simt dator să zic câteva lucruri despre referendum. Nu e chiar glumă, nu doar pentru banii care se cheltuiesc din taxele românilor, că nu-i dă Dragnea din buzunar, dar și pentru miza foarte serioasă pentru mulți români.

Dacă facem un comentariu, facem strict legat de participarea la vot, să nu interferăm în procesul electoral, că doamnele de la CNA, când e vorba de Realitatea TV stau și măsoară și mai adaugă un zero la amendă în funcție de cuvinte.

E foarte interesant pentru cei care vor să analizeze să se gândească la referendumul din 2003, tot pe vremea asta, legat de integrarea europeană, cu miză obligatorie în care s-a votat tot pe două zile, dar prezența a fost alta.

Atunci activul de partide și-au făcut treaba, miza era generoasă pentru români și poporul s-a dedicat apoi acestei mize. A avut sens și face sens pentru milioane de familii de români care muncesc din greu în țările UE. Atunci prezența a fost mult mai mare în prima zi, a trecut de 15% și a doua zi s-a dus peste 50%.

Pronosticul făcut de noi zilele trecute era că se va ajunge la 13-15% în prima seară, mâine urmând să fie pe la 22-23 înainte de liturghie, iar după aceea să se treacă pragul. În prima zi în care trebuiau să-si facă treaba politicienii se vede în prezență că nu și-au făcut-o. Prezența slabă este din pricina acestei scârbe dublate de neîncrederea față de orice intenție a Puterii.

De dimineață, m-a oprit la mine în comună nea Vasile, căruia îi dau cărți să mai citească, care mi a zis Eu sunt pentru, dar nu mă duc că s-a băgat Dragnea. I-am spus că oricum nici eu nu merg, niic azi, nici mâine, chiar dacă sunt ortodox. Apoi m-a oprit o doamnă care avea aceeași neîncredere, mi-a spus că Dragnea sigur ascunde ceva.

Oamenii au decis să nu meargă pe fondul acestei neîncrederi. O să comentăm după ziua de mâine dacă e bine sau nu. O să comentăm mizele acestui referendum și, în funcție de rezultate, o să numărăm ce pierde și ce câștigă România”, a declarat Cozmin Gușă într-o intervenție la emisiunea „Realitatea Românească”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.