Reuniunea Directorilor privind Managementul Chimicalelor
Politic

Câți angajați sunt necesari pentru un sindicat

Câți angajați sunt necesari pentru un sindicat

Câți angajați sunt necesari pentru un sindicat – numărul minim este de 3. Adrian Dohotaru, deputatul neafiliat, și Florin Manole, deputatul PSD, au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care propune modificarea Legii dialogului social 62/2011. Conform acesteia, pentru constituirea unui sindicat este necesar un număr de cel puţin trei angajaţi.

Dohotaru, a declarat într-un comunicat Agerpress:

„În România este nevoie de doar trei membri fondatori pentru a înfiinţa un nou partid politic sau o asociaţie, dar e nevoie de 15 angajaţi, toţi din aceeaşi companie, pentru a înfiinţa un sindicat. În condiţiile în care 95% din firmele din România au mai puţin de 15 angajaţi, sindicalizarea la nivelul firmelor mici şi mijlocii este imposibilă. Concret, cerem ca prevederea legală care restricţionează activitatea sindicală să fie schimbată astfel la articolul 3: ‘pentru constituirea unui sindicat este necesar un număr de cel puţin trei angajaţi’. Astfel, creştem asocierea în rândul salariaţilor şi impulsionarea acestora de a constitui mai uşor sindicate”

„Pentru constituirea unui sindicat este necesar un număr de cel puţin trei angajaţi” – aceasta este prevederea proiectului depus de cei doi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.