Încă o lovitură pentru fostul primar din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș
Încă o lovitură pentru fostul primar din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș
Politic Ultima Ora

Cătălin Cherecheș, primarul judecat pentru corupție, a semnat inițiativa ”Fără penali în funcții publice”

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a anunțat pe pagina de Facebook că susține inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără penali în funcții publice”, prin care se urmărește interdicția persoanelor condamnate de a candida pentru funcții în administrația publică locală sau centrală.

Cherecheș este trimis în judecată de DNA, din 2016, pentru luare de mită, în ziua alegerilor din urmă cu doi ani el aflându-se după gratii.

”Având în vedere că tendințele clasei politice sunt de a dilua efectul justiției asupra regulilor democratice de organizare a statului, consider că inițiativa cetățenilor este una generoasă și e normal să aibă o astfel de atitudine și să stabilească reguli foarte stricte. Din această perspectivă, în lege ar trebui stipulate foarte clar condițiile și interdicțiile, dar și obligațiile pentru cei care își doresc să acceadă în funcții publice”, a scris Cherecheș pe Facebook.

Totodată, el a anunțat că va demara inițiativa civică ”Fără puturoși în funcții publice”, ”astfel încât să se poată face anual o analiză cu privire la modul în care își îndeplinesc atribuțiile aleșii locali, cei județeni, parlamentarii, dar și președintele României”.

”Consider că nu oricine poate să acceadă într-o funcție publică. Consider, că din perspectivă educațională și profesională, nu oricine poate fi președintele României, deputat sau senator. Pe de altă parte, înțeleg că toți suntem egali în fața legii și avem drepturi, dar totuşi, atunci când marșăm pe un parcurs educațional, când ne șlefuim de-a lungul vieții tot ceea ce înseamnă pregătire profesională, acest lucru trebuie să ne califice, pe unii dintre noi, spre a accede în funcții publice într-un mod în care cetățenii să înțeleagă cine sunt cei pricepuți sau nepricepuți”, și-a susținut primarul din Baia Mare ideea.

El este de părere că un activitatea fiecărui demnitar – aleși locali, județeni, parlamentari și președintele României – trebuie evaluată anual, ”pentru că altfel l-ai plasat prin vot într-o anumită funcție și patru ani te uiți la el indiferent că e bun sau nu, sau dacă are activitate sau nu”.

”Dacă ai făcut o greșeală trebuie să plătești. Dacă ești puturos și prost trebuie să stai acasă și nu trebuie să conduci comunități sau să ai funcții publice”, își încheie Cherecheș postarea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.