BOMBĂ POLITICĂ. PSD nu scapă de anticipate. Planul pus la punct de Orban și Iohannis 1
Exclusiv Politic Ultima Ora

BOMBĂ POLITICĂ. PSD nu scapă de anticipate. Planul pus la punct de Orban și Iohannis

PSD și UDMR au anunțat că vor depune Moțiune de Cenzură întrucât Guvernul Orban a anunțat că își asumă răspunderea pe Legea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Moțiunea are toate șansele să treacă, lucru pe care și-l dorește atât președintele Iohannis cât și premierul Ludovic Orban, întrucât ar fi primul pas spre declanșarea alegerilor anticipate.

Planul liberalilor este foarte simplu pentru ca în luna iunie sau iulie să avem alegeri parlamentare anticipate odată cu alegerile locale.

Newslive.ro vă dezvăluie cum se va ajunge pentru pirma dată în România la alegeri înainte de termen.

Cu toate că nu au voturile necesare pentru a da jos Guvernul Orban, PSD și UDMR vor fi ”ajutați” să facă acest lucru de către colegi binevoitori din alte partide parlamentare.

Odată demis Guvernul Orban, președintele Iohannis va face o nouă nominalizare de premier, ce va trebui votată de senatori și deputați pentru a se evita cea de a treia propunere și a nu se ajunge la alegeri anticipate.

Cum social-democrații și maghiarii nu au voturile necesare investirii unui nou Guvern, nici cea de a treia propunere a lui Iohannis nu va fi acceptată de Parlament.

PNL, Pro România, USR, ALDE, PMP și minoritățile naționale nu vor vota nicio nominalizare a președintelui Iohannis și astfel vom avea anticipate.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.