AVERTISMENTUl lui Cătălin Predoiu: Dragnea vrea să pape mulți bani, iar UE să se uite în altă parte
Politic Economic Social Ultima Ora

AVERTISMENTUl lui Cătălin Predoiu: Dragnea vrea să pape mulți bani, iar UE să se uite în altă parte

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, atrage atenţia, într-un mesaj pe contul său de Facebook, că Dragnea încearcă să pună presiune pe Uniunea Europeană prin OUG-ul propuns pe Teodorovici, pe care îl numește „unealta meschină prin care Comrade Dragnea vrea să forțeze mâna Comisiei Europene”.

Într-o amplă postare pe Facebook, Cătălin Predoiu descrie pe larg mecanismul prin care Guvernul Dăncilă doreşte să forţeze mâna Comisiei Europene pentru ca România să poată creşte deficitul ţării fără ca UE să declanşeze procedura de deficit excesiv.

Prezentăm mai jos întreaga declaraţie a PNL-istului:

„Șantajul, banii şi europenii

Știu, se apropie Crăciunul şi toată lumea se gândeşte la cadouri, dar cum încă nu s-a încheiat ziua de lucru, cel puţin pentru unii, aş insista puţin pe taxele lui Dragnea. Apropo, vă aduceţi, sper, aminte de măsura de eliminare a celor aproximativ 120 de taxe (minore) promovată cu surle şi trâmbiţe în campania electorală…

Dar să revenim în prezent, la taxele lui Dragnea. Acesta nu este un război Liviu Dragnea versus multinaţionalele lacome, aşa cum am fost manipulaţi să credem, după discursul naţionalist-socialist de săptămâna trecută. Ordonanţa anunţată de Orlando, ministrul maleabil în costum de finanţist, este unealta meschină prin care Comrade Dragnea vrea să forţeze mâna Comisiei Europene să îi lase Guvernul Zdrăncilă să cheltuiască în neştire fără să fie oprit. Mai exact, vrea ca cei de la Bruxelles să înţeleagă că-i loveşte în multinaţionale, şi-n câteva principii fundamentale ale Uniunii, cum ar fi susţinerea stabilităţii Uniunii Bancare, dacă declanşează procedura de deficit excesiv împotriva României. Și-o să-i mai şi doară… la buzunare.

Dacă-i iese pasienţa şi Comisia îi dă liber la deficit prin derogare, combinatorul Drangea, va transforma în Parlament Ordonanţa într-o odă adusă altruismului străinilor care fac afaceri în România şi va uita de românii pe care acum pretinde că îi apără.

Prima reacţie, cea de pe Bursa de la Bucureşti, a fost una emoţională. Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active din România, al cărui capital e autohton, a pierdut 14 procente din valoarea de piaţă, miercuri. Şi e doar un exemplu. Ce nu înţeleg Dragnea şi primul (auto)finanţator Vâlcov, designerul acestor politici de şantaj financiar, este ca o astfel de abordare distruge încrederea pe pieţele financiare. Deja, pieţele internaţionale dau semn că au înţeles, vezi evoluţia unor acţiuni la Bursa din Viena. Privit în mare, e ca un mega-pocker politico-financiar: anunţăm măsuri contra capitalurilor europene, plusăm cu o ordonanţă pe care o putem modifica oricând şi, prin şantaj şi ameninţare, obţinem derogare pentru un deficit mai mare, ca să ne acoperim promisiunile salariale cu banii altora. Privit la scara politică a autorilor, se vede un derizoriu comportament practicat la nivel local: ”dacă nu-mi dai spagă, dau cu decizia de primar/preşedinte de consiliu judeţean în tine”. E acelaşi mecanism de gândire în spatele schemei Dragnea-Vâlcov: şantaj cu decizia politico-administrativă pentru mai mulţi bani. Până acum era cu risc, de acum e la liber, cine e prins, se dă lovit de complete şi protocoale ilegale, recită Declaraţia drepturilor omului şi hop-ţop, e nevinovat pe fond şi mare patriot. Thatcher spunea că socialiştii guvernează până termină banii altora, parafrazând, s-ar spune că socialiştii români guvernează şi dacă termină banii altora, adică ai generaţiei de mâine”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook vineri seara.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.