Augustin Zegrean fostul președinte al CCR
Augustin Zegrean fostul președinte al CCR
Politic Justiție Ultima Ora

Augustin Zegrean încearcă să deștepte PSD: ”Nu există niciun dubiu cu privire la obligativitatea recomandărilor MCV”

Augustin Zegrean, fostul preşedinte CCR, afirmă că recomandările din raportul MCV sunt obligatorii, iar nerespectarea lor ar însemna nerespectarea tratatului UE, din moment ce ne-am asumat la aderare acest mecanism.

„Acest MCV nu este împotriva poporului, ci tocmai pentru apărarea poporului român. Trebuie să avem aceleaşi drepturi şi obligaţii din celelalte ţări. Dacă ne-am dorit atât de mult să fim în Uniune, e normal să respectăm regulile”, a declarat Zegrean, la Digi 24.

Întrebat dacă recomandările din raportul MCV sunt obligatorii, Zegrean a răspuns:  „Sigur că sunt obligatorii. Uitaţi-vă în Constituţie, în articolul 148. Acolo se spune ce trebuie să facă instituţiile statului, cum să respecte normele internaţionale. Mai mult, avem articolul 11 în Constituţie, care spune că dacă drepturile sunt mai bine reprezentate în normele internaţionale, acestea prevalează. Nu există niciun dubiu cu privire la obligativitatea acestor recomandări. Este ca şi cum nu am respecta tratatul. Este încă o ocazie să ne facem de râs.”

Zegrean este de părere că o atacare a raportului la Curtea de Justiţie a UE nu ar avea nicio şansă. „În legislaţia UE spune ce se poate ataca şi ce nu la CJUE. Nimănui nu i-a trecut prin cap până acum să facă aşa ceva. Ne-am asumat să respectăm acest mecanism şi acum vrem să îl contestăm. Curtea Constituţională a spus deja asta. Cred că de asta domnul ministru nu vrea să facă el sesizarea, că ştie că nu e nicio şansă”, a mai declarat fostul preşedinte al CCR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.