Lovitură în USR
Lovitură în USR
Politic Ultima Ora

Apel fără precedent al USR! „Cerem PSD să nu intre în jocul disperat al lui Liviu Dragnea!”

Președintele USR, Dan Barna, a lansat un apel către social-democrați în care le cere acestora să se delimiteze de liderul Liviu Dragnea.

„Cerem PSD ca în al 12-lea ceas să dovedească responsabilitate față de România!

Cerem grupului parlamentar al PSD, liderului acestuia, să-i retragă lui Liviu Dragnea sprijinul politic pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Cerem PSD să-și amintească de datoria pe care o are față de români, cărora le-a promis stabilitate politică și prosperitate economică. Orice modificare a legii penale în favoarea lui Liviu Dragnea va arunca țara în haos, cu efecte grave inclusiv pe plan economic.

Cerem PSD să-și respecte propriul statut care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcții publice!

Cerem PSD să nu intre în jocul disperat al lui Liviu Dragnea!

Liviu Dragnea este incompatibil cu funcția de președinte al Camerei Deputaților, decredibilizează Parlamentul și România în fața partenerilor internaționali.

Codul de conduită al senatorilor și deputaților impune probitate morală și respectarea reputației. Prezumția de nevinovăție nu poate fi considerată o prezumție de moralitate, cu atât mai puțin în cazul lui Liviu Dragnea care are deja o condamnare penală definitivă.

Acum este mai important ca oricând să dați o semnătură pentru #farapenali. România nu mai trebuie niciodată să ajungă într-o astfel de criză pentru că o persoană condamnată penal se agață de funcții”, scrie Barna în comunicatul USR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.