Dragnea s-a făcut bucătar
Dragnea s-a făcut bucătar
Politic Ultima Ora

Anunț istoric din Parlamentul European! Veste șoc pentru Dragnea! Ce se va întâmpla cu politicienii corupți

Europarlamentarul, Dacian Cioloş, a anunţat, joi, un acord istoric între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene privind corelarea fondurilor europene de statul de drept.

Documentul semnat în Parlamentul European, prevede că, politicienii care nu respectă independența justiției, nu vor mai avea acces la banii, europeni.

Unul dintre cei care au avut acces la fondurile europene, a fost și fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, care este cercetat în Dosarul ”Tel Drum”, tocmai pentru delapidarea banilor europeni.

Ultima ora. Polițistul implicat în dosarul Tel Drum a primit 8 ani de închisoare
Șeful interimar DNA aruncă bomba. Dosarul Tel Drum este aproape de închidere

„Guvernele şi politicienii care pun în pericol independenţa justiţiei şi care nu respectă valorile europene nu vor mai avea acces la banii europeni.

Renew Europe, grupul politic pe care îl conduc în Parlamentul European, a obţinut astăzi o victorie remarcabilă: crearea unui mecanism de protecţie a statului de drept în toate statele membre ale Uniunii Europene.

După negocieri grele în care Renew a avut un rol fundamental, Parlamentul European a ajuns la un acord în acest sens cu Consiliul şi Comisia Europeană”, a scris Cioloş pe facebook.

Anunț istoric din Parlamentul European! Veste șoc pentru Dragnea! Ce se va întâmpla cu politicienii corupți 3

Potrivit liderului PLUS, fondurile din viitorul buget european 2021-2027, dar şi din programul de relansare economică Next Generation EU vor fi legate de respectarea statului de drept şi a valorilor europene.

„În acelaşi timp, ne-am asigurat că beneficiarii finali ai fondurilor – întreprinzătorii, agricultorii, organizaţiile neguvernamentale, oamenii cinstiţi care au nevoie de sprijin financiar european – nu vor fi afectaţi şi nu vor deveni victime ale acţiunilor ilegale ale guvernelor şi politicienilor lor.

Respectarea statului de drept şi a valorilor europene, protejarea independenţei justiţiei şi lupta anticorupţie sunt elemente fundamentale ale angajamentului politic al USR PLUS şi al Renew Europe.

Am putut face asta la nivel european. Vom putea cu siguranţă face acelaşi lucru şi în ţară, dacă vom avea încrederea tuturor celor care vor o Românie fără hoţie!”, a precizat Cioloş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.