Anunț de ultimă oră al noului președinte al Republicii Moldova. Care va fi primul șef de stat cu care se va întâlni, Maia Sandu 1
Politic Ultima Ora

Anunț de ultimă oră al noului președinte al Republicii Moldova. Care va fi primul șef de stat cu care se va întâlni, Maia Sandu

Președintele ales al Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că în primele săptămâni de la inaugurare (care ar putea avea loc la sfârștiul lunii decembrie- n.red) va fi organizată vizita la Chișinău a președintelui României Klaus Iohannis.

”În cadrul proiectelor de cooperare cu UE și România voi pune în discuție asigurarea Rep Moldova cu vaccin antiCovid într-un termen cât mai strâns”, a spus Maia Sandu.

Iohannis a fost primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria în alegeri.

”Am început să refacem relațiile cu România și Ucraina. (…) Vreau să transformăm Moldova într-un stat european, să avem relații bune, pragmatice bazate pe respect reciproc atât în vest cât și în est.

În primele săptămâni după inaugurare vom organiza vizita președintelui Klaus Iohannis la Chișinău și o întrevedere cu președintele Zelenski.

În perioada următoare mă voi concentra pe obținerea ajutorului pentru depășirea crizei sanitare și economice. În cadrul proiectelor de cooperare cu UE și România voi pune în discuție asigurarea Rep Moldova cu vaccin antiCovid într-un termen cât mai strâns”, a declarat ea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.