Noul ministru interimar al Justiției și-a stabilit obiectivele. ”E extrem de important”
Politic Economic Ultima Ora

Ana Birchall, întâlnire la Washington pentru energia din zona Mării Negre

Luni, 25 iunie 2018, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall a avut întâlniri la nivel înalt cu doi membri proeminenti ai cabinetui SUA. Este vorba despre secretarul de stat Mike Pompeo şi secretarul energiei, Rick Perry. Ana Birchall a transmis angajamentul Guvernului pentru aprofundarea si dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

În cadrul întrevederii de la Departamentul de Stat cu secretarul de stat Mike Pompeo, vicepremierul Ana Birchall a subliniat consistenţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, confirmată si prin succesul înregistrat de reuniunea anuală a Dialogul Strategic care a avut loc la Bucureşti săptămâna trecută. Oficialul român a remarcat excelenta cooperare şi coordonare dintre cele două părţi pe teme de interes comun, precum şi perspectivele de aprofundare a dimensiunii economice a parteneriatului.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea strategică, gestionarea amenințărilor de pe flancul estic prin asumarea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO precum şi importanţa prezenţei companiilor americane în sectorul energetic românesc. Viceprim-ministrul Ana Birchall a mulțumit pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în privința candidaturii României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

În cadrul întrevederii cu secretarul energiei Rick Perry, au fost discutate dimensiunile principale ale cooperării în domeniul energiei, valorificarea resurselor energetice de la Marea Neagră, aspecte privind securitatea energetică regională şi dezvoltarea proiectelor de transport şi interconectivitate, cu accent pe proiectul BRUA (coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria).

Totodată, vicepremierul Ana Birchall a reiterat angajamentul ferm al Guvernului României pentru asigurarea unui climat investițional transparent şi atractiv pentru companiile care investesc în domeniul energetic, prin proiecte de diversificare a surselor şi rutelor de transport al energiei.

De asemenea, viceprim-ministrul Ana Birchall a fost invitat principal, alături de secretarul Perry si vicepreşedintele Comisiei Europene Maroš Šefčovič, al unei reuniuni organizate de Departamentul Energiei cu liderii de delegaţii ale ţărilor participante la Summit-ul „Iniţiativa celor Trei Mări”.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii