Alertă de la Bruxelles! Fermierii se luptă să nu pună pe masă aceeași hrană ieftină cu costuri mult mai mari la energie! Video 3
Politic Ultima Ora

Alertă de la Bruxelles! Fermierii se luptă să nu pună pe masă aceeași hrană ieftină cu costuri mult mai mari la energie! Video

Eurodeputata Carmen Avram a atras atenția, în Plenul Parlamentului European, că fermierii și agricultura nu au fost menționate nici măcar o singură dată în discursul asupra Stării Uniunii, rostit de Președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Asta deși, pe lângă pandemie, standarde tot mai înalte de calitate și importurile ieftine din țări terțe, pe umerii fermierilor stau acum și costuri mult mai mari la energie.

 

Conform eurodeputatei Carmen Avram : „Vorbim despre cum ar putea deveni strategiile Uniunii și fermierii ei un model pentru lumea largă. 

Doar că, după ce le-am impus reguli stricte, i-am lăsat să se descurce singuri și în pandemie, când sunt un pas de criză alimentară. 

O facem și acum, când ei se luptă să nu pună pe masă aceeași hrană ieftină, produs sustenabil, în condițiile crunte create de explozia prețurilor la energie.

În discursul despre Starea Uniunii, na fost menționat nici măcar o dată fermierul. Sau agricultura. 

Vorbim despre cum să contribuie sectorul agricol european la atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă în lume, dar ignorăm un instrument de care are nevoie urgentă fermierul nostru, pentru a produce sustenabil hrană accesibilă și pentru a rămâne competitiv pe plan mondial. 

Mă refer la reciprocitate la importurile de hrană, pentru că lipsa acestui principiu ar putea fi ultima lovitură aplicată producătorului european, pe care îl dorim model. 

Da, Europa viitorului are nevoie și de suflet, și de viziune – cum spunea doamna Președinte Ursula von der Leyen – dar, înainte de toate, are nevoie de hrană. 

O hrană care, indiferent de unde este produs, trebuie să respecte regulile aceluiași joc. ” 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii