Rezultatul dezastruos al referendumului aduce un alt RĂZBOI în PSD. Un lider de filială aruncă vina pe ceilalți colegi
Politic Ultima Ora

A APĂRUT o posibilă alternativă pentru actuala putere PSD. Cine face parte din grup

A APĂRUT o posibilă alternativă pentru actuala putere PSD. Cine face parte din grup

La două zile după ce preşedintele Iohannis solicita opoziţiei să conlucreze pentru a oferi o alternativă la actuala putere, prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu propune semnarea unui protocol de colaborare între forţele politice de opoziţie.

Atac din Parlament la Guvern. ”Tot sistemul fiscal-bugetar va crăpa”
Iulian Dumitrescu

„Unul dintre obiectivele importante ale PNL în această perioadă trebuie să fie construcția alternativei la actuala putere. Pornind de la nevoia de a înlătura de la conducerea țării actuala putere abuzivă și discreționară, PNL este singurul partid care poate coagula forțele de opoziție pe o platformă de acțiune împotriva PSD. Trebuie să începem un dialog onest și plin de perspective cu forțe politice care fac opoziție la PSD, cum ar fi USR, PMP sau România Împreună.

Orice discuție trebuie să plece de la valori comune și de la direcții de acțiune convenite între parteneri, tocmai pentru ca orgoliile și interesele mărunte să nu împiedice construcția alternativei la PSD. Voi propune colegilor din conducerea PNL inițierea unui protocol de colaborare la nivel central între partidele de opoziție pentru a putea înlatura PSD de la putere și pentru a aduce România pe drumul stabilității și normalității”, afirmă liderul grupul PNL din Senat.

Potrivit lui Dumitrescu, PNL trebuie să cuprindă în protocolul de colaborare trei cerințe fundamentale: apărarea libertăților și drepturilor cetățenilor; susținerea, prin măsuri concrete, a capitalului românesc; susținerea președintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat la Cotroceni.

„În condițiile în care acțiunile politice ale puterii actuale încalcă valorile fundamentale ale liberalismului, care sunt, în același timp, și valorile regimurilor politice democratice, PNL  invită forțele politice să își unească forțele pentru a readuce România pe drumul său firesc”, mai afirmă Iulian Dumitrescu, într-un comunicat de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.