Zi decisivă la Curtea Constituíonală în războiul Dăncilă Iohannis privind miniștrii propuși de premier. Judecătorii dau verdictul
Dăncilă, atac incendiar la Klaus Iohannis. ”A urcat cu picioarele pe cadavrele tragediei”
Politic Ultima Ora

Dăncilă e de acord cu Iohannis. Ce îi promite președintelui

Klaus Iohannis i-a transmis o scrisoare Vioricăi Dăncilă prin care îi cere modificarea imediată a legislației electorale astfel încât să se vină în sprijinul alegătorilor. Premierul a anunțat că a luat act de scrisoarea președintelui și că se lucrează la rezolvarea problemei.

”Imediat după alegerile europarlamentare am cerut MAI și MAE să analizeze organizarea și desfășurarea votului și să ne spună care sunt soluțiile pentru ca românii din diaspora să nu mai aibă probleme la vot.

Avem în lucru un pachet avansat de măsuri pentru procesul electoral, astfel încât să fluidizăm procesul de votare.

Luăm în calcul prelungirea votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondență și orice altă soluție care este bună.

Salut inițiativa Parlamentului de a constitutui o Comisie de cod electoral și vă asigur că Executivul are toată deschiderea spre dialog.

Ne-am bucura dacă din partea președintelui României și a partidelor de opoziție am avea un proiect concret pe care să și-l asume și care să fie bun pentru toți cetățenii. Este mult mai ușor să critici decât să faci ceva concret.

În situația în care opoziția și președintele vor considera că este necesară suplimentarea numărului de secții din diaspora, Guvernul va asigura finanțarea. ”, a spus Viorica Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.