Primul deces cu migranți pe Mediterana pe acest an
Primul deces cu migranți pe Mediterana pe acest an
Externe

64 de migranți morți în Marea Mediterană

64 de migranți morți în Marea Mediterană

64 de persoane şi-au pierdut viaţa, sâmbătă în largul coastelor libiene, la nord de Tripoli, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), iar 86 au supravieţuit naufragiului  conform DPA.

Opt cadavre şi 94 de supravieţuitori au fost recuperați potrivit pazei de coastă italiene, în timp ce ce organizaţia umanitară germană Sea-Watch a vorbit despre ‘cel puţin’ 25 de morţi.

Pe Facebook, marina libiană anunța că a salvat 272 de migranţi, printre care 53 de femei şi 56 de copii, de pe două ambarcaţiuni de cauciuc. Au fost recuperate și cadavrele a 2 femei. Tot marina libiană a criticat organizaţii umanitare străine, precum OIM, susţinând că Semiluna Roşie libiană este singura care ar trebui să ofere asistenţă migranţilor în Libia. Migranţii, de diferite naţionalităţi africane, au fost transportaţi înapoi spre Libia.

Un purtător de cuvânt a declarat că este foarte probabil ca vremea bună se determine și alte grupuri de migranți să-și riște viețile pe mare. Pe teritoriul Libiei se estimează un număr de  aproape un milion de migranți ilegali.

Ca răspuns la relatările privind relele tratamente cărora le sunt supuşi migranţii, Italia şi Uniunea Europeană încearcă să asigure un acces mai bun al organizaţiilor străine în taberele de detenţie din Libia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.